Американски В-52 в Европа

Pan.bg 05 юни 2014 | 07:59 views (3509) commentaries(4)
img afgsc.af.mil

Три американски стратегически бомбардировачи B-52 Stratofortress са прелетели в Европа в зоната на отговорност на Европейското командване на САЩ (USEUCOM - U.S. European Command). Целта на кратковременната предислокация е придобиване на натренираност и интегриране с войските на САЩ и съюзниците от НАТО, разположени в региона.
Бомбардировачите ще осъществят тренировъчни полети от различни бази и ще изпълнят различни мисии, свързани с особеностите на региона.
В знак на признателност за участието на Осма въздушна армия във Втората световна война трите В-52 ще участват в тържествените мероприятия на 7 юни по случай 70 годишнина от Десантът в Нормандия (известен още като Денят „Д“ или операция „Нептун“) .
„Стратегическото командване на САЩ (USSTRATCOM - U.S. Strategic Command) извършва на рутинна база тренировъчни полети в зоните на отговорност на американските командвания по света, за да осигурят на САЩ надеждни и гъвкави възможности, които да позволят на президента на страната множество от опции, с които той може да защити нацията или нейните съюзници или партньори” , се казва в съобщението на USSTRATCOM.

Два от бомбардировачите B-52 са от военновъздушната база Barksdale (Луизиана), а третият от военновъздушната база Minot (Северна Дакота).

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  ZZZ 05 юни 2014, 10:01
   
  0
   
  0


  НАЧАЛО / Анализи
  България – от полета на идиотите

  27 Май 2014 | 10:09
  Прочетено

  12650
  България – от полета на идиотите

  /КРОСС/ НАТО потвърди, че ще увеличи военните си бази в Източна Европа, включително и в България

  Много психари сме видели по света, но България е направо резерват на кретени. С количеството им, падащо се на един квадратен километър, вероятно сме на първо място на планетата.

  Сигурно сте се досетили, че този път става дума за поредния трик на САЩ, които, използвайки кризата в Украйна, разпалена именно от тях, искат да реанимират НАТО и да принудят страните – членки , преди всичко от Източна Европа, да закупят ново американско оръжие, което пък би трябвало да стимулира намиращата се в бездънна криза икономика на „суперсилата“.

  Заради това и България стана цел на координирана атака на главатаря на НАТО Андерс Расмусен и от шефа на ЕС Жозе Мануел Барозу.

  Вторият ни изпрати писмо, с което иска общ отговор на ЕС в общия антируски енергиен газов фронт, който може да доведе до ответна реакция на Русия и завъртане на крана за Европа или спиране на изграждането на Южен поток, като и двата варианта, заради чужди интереси, ще плащаме ние.

  Що се отнася до Расмусен, той продължава да си играе на Дарт Вейдър на евроатлантическата сигурност. В София му пригласяха „президентът“ Плевнелиев и известният със своите ционистки забежки Соломон Паси.

  Ще припомним, че Расмусен според някои „розови среди“ е и хомосексуалист, Плевнелиев е описван от други медии като идиот, а Паси е представян като съчетание на тези две умствено-физически състояния.

  Но тази дружинка сега иска да си играе на войници. Расмусен ни съобщи, че НАТО може да увеличи присъствието на свои войски и маневри в България. „България е силна с НАТО, и НАТО е силен с България“ – каза шефът на НАТО, което потвърждава не само обратното му възприемане на някои движения, но и не съвсем редовния му умствен статус. Само такъв човек може да стигне до такъв извод.

  В отговор споменатият Плевнелиев обеща, че непременно ще вдигне разходите за отбрана от сегашните 1.5 на сто от брутния ни продукт на 2 на сто, както и ще диференцираме доставките на газ от Русия и на оръжие, като вместо сегашните руски купим американски военни аероплани.

  Появилият се от полит-нафталина Паси, който не е ходил войник, защото се отървал като умствено недоразвит, поиска американски ядрени ракети в България. Идеята му е те да бъдат пренесени от Холандия, която вече не ги иска, в България и Румъния, за да са по-близо до Русия и да летят до Москва по-бързо.

  Сега разбирате нашата теза защо България през последните 25 години се превърна в резерват на идиоти.

  Какво искат тези тримата да кажат – че трябва да увеличим разходите за въоръжаване, за да се опрем на наближаващата руска агресия. Мечката вчера излапа Крим, днес – Донецк, а утре ще глътне и София с дупките по илиците. Увеличаването на разходите за въоръжаване ще ни позволи да се съпротивляваме геройски на руския агресор вместо 15, цели 25 минути. Защото не е тайна, че съвременната българска армия, става само за плашене на гаргите.

  Такава е политико-военната ни панорама, откакто сме в НАТО и ЕС. Живеем напълно сигурно, богато и весело. И кикотенето на историята беше заменено от кикота на нашенските политико-военни кретени.

  Разбира се, дължим ви все пак няколко разумно обяснение на ставащото.

  На първо място, така наречената НАТО-крация, начело с ястребите от Пентагона, използвайки украинската криза, искат да спрат разпадането на пакта и да засилят неговото финансиране. Американските военни се заеха със своето любимо занятие, с което се занимаваха практически през цялата Студена война – да плашат американците и европейците със съветската военна мощ, за да изкарат огромни пари за нови оръжия. Тогава номерът минаваше, тъй като армията на СССР наистина беше най-силната в света. Но след разпадането на СССР целесъобразността от въоръжаване и използване на военна сила далеч от САЩ и НАТО спадна до нула, а заедно с тях и военните разходи. Заради това НАТО форсираше разширението си на Изток, и всмукваше нови страни в пакта.

  Сега в колосалната антируска провокация включи и Украйна, като подготвя и включването в НАТО на Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора и Грузия и на остатъчна Украйна, т.е. онова, което остане от нея, през следващите няколко месеца.

  Новите декларации за военни действия на НАТО в Украйна за наличие на заплахи, заради които кримската и въобще украинската криза засилват решимостта и единството на пакта, са песнички, които сме слушали преди 20 години.

  Сега обаче историята се повтаря като фарс, защото НАТО в близките години го очаква снижаване на стратегическата съгласуваност на действията, отслабване на организацията, ръст на разногласията за средствата и целите и отслабване на сигурността на онези страни – членки, които влязоха в пакта след Студената война. Защото след разпадането на СССР престана да действа и основната функция на НАТО като възпиране и отпор на настъплението на страните от Варшавския договор.

  В новите условия НАТО се опитва да получи настъпателен порив за сметка на движението на Изток и на приемането в своите редици на нови членове, което не може да не предизвика реакция от Русия и т.н.

  Това е и повод да се поиска от новите страни – членки увеличение на военните разходи. През 2013 г. средният показател на европейските членки беше 1,6 на сто от БНП, като за САЩ, които отдавна са в режим на война, е 4.3 на сто. Освен това през периода 1990-2009 г. приносът на европейските страни – членки устойчиво намаляваше. Максимумът беше през 1994 г. – 2.7 на сто и спадна през 2010 г. до 1.6, като само за Франция и Великобритания, заради тяхната политика, е около 2.4 на сто. В останалите 19 страни – членки е 1.5 или по-малко. А споменатите в началото лица искат увеличение до 2 на сто и даже американски ядрени ракети у нас. Вероятно не знаят, че населението на Европа остарява и, за да бъдат увеличени разходите за оръжие трябва да се вземе от пенсиите.

  Илюзиите че украинската криза ще укрепи солидарността и стратегическия консенсус вътре в НАТО е самоизмама. Едва ли Путин е толкова глупав, че да иска да нападне и анексира България към „новия СССР“, което ще върне жизненото равнище на населението му в каменния век.  Автор: Красимир Иванджийски

  Източник: alterinformation.wordpress.com

  Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/nato-bulgariya-chlenki-1412428.html#.U5AU73aZiSo#ixzz33kHyBQj8

 2. #2
  Незнайко 05 юни 2014, 10:22
   
  0
   
  0

  Понеже с годинките все повече от младите ни офицери нямат и бегъл спомен от времето преди 1989-та, бих желал да попитам как така се оказа, че "основната функция на НАТО като възпиране и отпор на настъплението на страните от Варшавския договор" след като НАТО е създадено 1949 г., а Варшавския договор - 1955 г. Не е зле автора като пише и да си проверява фактите, защото (едва ли в НАТО са били ясновидци) една подобна неточност дава повод да се замислим за точността на другите "факти" и направените изводи в статията.

 3. #3
  Христофор 05 юни 2014, 10:38
   
  0
   
  0

  На всички военни е ясно защо беше акцията в Крим.Обама не е на себе си ,защото Путин му отмъкна из под носа апетитната стратегическа база.Всички останали приказки са "ала-бала".Факт е, че Америка никога не е спирала студената война с Русия.

 4. #4
  KittyHawk 05 юни 2014, 11:48
   
  0
   
  0

  До коментар 1 от ЗЗЗ
  От тази статия сега да разбирам, че българската армия става само да плаши гаргите, но бюджета да не се вдига. Другото което явно казваш е, че трябва да се махнем от" лошите" НАТО и ЕС . Добре да кажем че хората се съгласят, и отидем в така желания от теб евразийски съюз и вместо НАТО в ОДКС (мисля че така беше) , та тогава след като сме с Русия, ще заменим "лошите" американски бази с "добрите" руски. Нали тогава се сещаш, че всички те ни съседи са в НАТО , а армията ни може само са плаши гарги и ти не искаш да се вдига бюджета. Остава варианта "братска" Русия да ни пази, но тогава стигаме до там, че пак сме в същото положение просто сме сменили едните с другите. Вместо да публикуваш цял роман, защо просто не написа , че искаш руски ботуш вместо американски!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка