Във Военновъздушните сили откриха новата учебна година

Pan.bg 06 яну 2015 | 00:24 views (3965) commentaries(1)
img Otbrana.com

Новата учебна година във военните формирования на Военновъздушните сили беше открита днес, съобщава Пресцентърът на МО. В обръщението си пред личния състав на авиационна база Граф Игнатиево командирът на авиобазата бригаден генерал Иван Лалов постави акцент преди всичко върху индивидуалния принос на всеки един за изпълнение на задачите през изминалата година и подчерта, че успехът зависи от конкретни условия и разполагаеми възможности.


Денят, преди един от най-хубавите християнски празници – Богоявление, постави началото на Новата учебна 2015 г. в 3-та авиационна база. С тържествена церемония тя бе отбелязана на летищата Граф Игнатиево и Долна Митрополия.
Гости на събитието в авиационна база Граф Игнатиево бяха заместник-началникът на щаба на Военновъздушните сили полковник Димитър Стоянов и кметът на с. Граф Игнатиево Иван Семерджиев .
image
В своето обръщение пред общия строй на личния състав командирът на авиобазата бригаден генерал Иван Лалов постави акцент преди всичко върху индивидуалния принос на всеки един за изпълнение на задачите през изминалата година и подчерта, че успехът е относително понятие, което зависи от конкретни условия и разполагаеми възможности. „За мен, в настоящия момент, успех за базата е всеки един от вас, който служи и работи в нея, който въпреки всевъзможния недостиг на ресурси и осигуряване, въпреки липсата на сигурност и ясни решения по промяната на кодекса за социално осигуряване е тук, в този строй, и със своя безценен опит, професионализъм и особен вид инат продължава да се бори! Вие, господа офицери, сержанти и войници сте успех за Военновъздушните сили!“, категорично заяви командирът. Той е убеден, че с подкрепата на този екип от авиационни специалисти ще бъдат успешно изпълнени и поставените цели и задачи през тазгодишния период.
През 2015 г. авиобаза Граф Игнатиево ще вземе участие и ще бъде домакин на множество национални, двустранни, международни учения и летателни тренировки. Приоритет за командването обаче е подготовката и обучението на млад летателен състав и формирането на стабилно ядро от подготвени летци за полети във всякакви метеорологични условия и носещи бойно дежурство. Бригаден генерал Лалов изрази увереност, че благодарение на подкрепата на командването на Военновъздушните сили ще продължат положителните промени с приучването и подготовката на нови летци.
image
/219776849/in-articles

-->
border="0" />

Приветствия към личния състав на базата поднесоха полковник Димитър Стоянов от името на командването на Военновъздушните сили и господин Иван Семерджиев, кмет на с. Граф Игнатиево.
В словото си пред личния състав подполковник Юлиян Радойски, командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” - гр. Долна Митрополия, направи равносметка на постигнатото през изминалата година и представи основните задачи и перспективи за настоящата. Според него изминалата година е била много динамична по отношение обучението и подготовката на летци-пилоти и авиационни специалисти за ВВС. „Изказвам своята лична и на командването увереност, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме предстоящите ни цели и задачи през учебната 2015 година”.

В 24-а авиационна база в Крумово учебната 2015 година беше открита с тържествен строй. В приветствието си към военнослужещите командирът на авиобазата бригаден генерал Златко Златев отбеляза приноса на личния състав и многобройните успешно изпълнени задачи и пожела на присъстващите здраве, радост и успехи през предстоящата година. Набелязани бяха предстоящите предизвикателства за усвояване на нови способности като полети с прибори за нощно виждане с вертолет Бел 206, десантиране по парашутен способ от вертолет и стрелби по водна цел с вертолет Ми-17.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  На какво ще летят 06 яну 2015, 21:40
   
  0
   
  0

  Хубаво открихте учебната година, но на какво ще летят завършилите пилоти???

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка