В Крумово се провежда съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2015“

Pan.bg 15 юли 2015 | 11:20 views (6454) commentaries(0)
img МО

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще присъства в четвъртък, 16 юли, на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2015“, който ще се проведе в района на авиобаза Крумово. Подготовката се провежда в периода от 10 до 26 юли 2015 г. в района на летище Пловдив и авиобаза Крумово.

В „Тракийско лято – 2015“ от българска страна участва личен състав от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за Специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили и Министерството на вътрешните работи, както и транспортен самолет С – 27 J и вертолети Ми – 17/вертолети „Кугър“ от Военновъздушните ни сили. В съвместната подготовка участват зенитно-ракетен дивизион от командването на ВВС, екипи от Военномедицинска академия и служба „Военна полиция“.

От американска страна в подготовката участват формирования от Силите на САЩ в Европа и транспортни самолети С–130 от Въоръжените сили на Съединените американски щати. В качеството си на наблюдатели в подготовката ще се включат и военнослужещи от Кралство Великобритания.

По време на съвместна българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2015“ над 400 български парашутисти отработват задължителни елементи от подготовката на Силите за специални операции, включително дневни и нощни парашутни скокове. Целта на подготовката е да се усъвършенства процеса на индивидуални и колективни действия, насочени към достигане на заложените оперативни способности и постигане на оперативна съвместимост.

Ръководител на съвместната българо-американска подготовка е полковник Явор Матеев от Министерството на отбраната.

image

image

image

Снимките са от "Тракийско лято 2014"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка