САЩ откриха как да се защитават от хиперзвуковите оръжия на Русия и Китай

Pan.bg 14 фев 2020 | 09:46 views (1554) commentaries(1)
img
blitz.bg


Не стана ясно обаче как Щатите планират да направят това в хипотетична ситуация, когато вече е започнал военен конфликт с друга страна

Съединените щати в следващите години, докато нямат хиперзвукови оръжия, ще се защитават от Русия и Китай чрез ограничаване. Това каза началникът на Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ адмирал Чарлз Ричард.

Според него и сега САЩ са в състояние да се защитят от използването на хиперзвуково оръжие от Русия или Китай.

„Можем да сме сигурни, че те ще нанесат загуби, които се считат за неприемливи“, каза той като посочи, че това ще възпре държавите да използват хиперзвуково или друго иновативно оръжие.

В същото време Ричард не обясни как точно САЩ планират да направят това в хипотетична ситуация, когато вече е започнал военен конфликт с друга страна.

Той отговори и на въпрос дали Пентагонът трябва да се съсредоточи върху създаването на защита срещу хиперзвукови оръжия, тъй като САЩ за разлика от Русия и Китай, сега нямат такова оръжие.

„Накратко, да“, съгласи се той, като отбеляза, че такива разходи са включени във федералния бюджет за 2021 година.

През януари американският генерал Джон Хайтен призна, че през последните години САЩ не успяват да разработят хиперзвукови оръжия: „Освен това страната беше лидер в тази област, но сега ще са необходими години, за да се възстанови“.

През декември шефът на Пентагона Марк Еспер призна изоставането на САЩ от Русия в разработването на хиперзвукови оръжия. Той отбеляза, че по възможност Министерството на отбраната „инвестира всеки долар“, за да гарантира предимството на САЩ в областта на хиперзвуковото оръжие.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 14 фев 2020, 10:21
   
  8
   
  3

  Как са "открили", като в статията нищо не се казва, относно това?

  Може би това? "Съединените щати в следващите години, докато нямат хиперзвукови оръжия, ще се защитават от Русия и Китай чрез ограничаване."?
  Те ще избягват конфликти с тези страни, които имат такова оръжие, с цел да не претърпят поражение?

  Ама на практика, правят точно обратното? От колко време предизвикват Русия на война? И особено когато Турция/натовска страна свали руският военен самолет в Сирия, можеше много бързо да се стигне до ТСВ... И разните други провокации, като случаят със Скрипалите, отстраняването на руските спортисти от олимпиадите, провокацията с Украйна, в която директно се вижда, че САЩ директно "дърпат конците" и дават милиони долари от военният си бюджет, като "военна помощ на Украйна, за защитата им от Русия"... и т.н...

  С всичките тези действия САЩ/Натото искат "голяма война" с Русия. А този в тази статия иска да ни убеди, че се били "ограничавали", за да се избегне война със страна, която е по-силна в момента от тях, понеже има хипрезвуково оръжие, а те нямат никаква защита или поне да имат такива нападателни оръжия сами... Нещо не се връзва с тази статия?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка