Ударният хеликоптер Ка-52М ще бъде въоръжен с ракета с обсег от 100 км СНИМКИ

Pan.bg 18 фев 2020 | 10:28 views (272) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg'';https://blitz.bg/

Модернизираният ударен хеликоптер Ка-52М “Алигатор” ще получи възможност да използва крилата ракета с обсег от 100 км.
“Обновеният Ka-52M ще може да носи най-нови крилати ракети “Изделие 305”. Тази хеликоптерна крилата ракета може ефективно да порази всякакви наземни цели - включително бронетанкови машини - на разстояние до 100 км”, заяви източник във военно-промишления комплекс.
Събеседникът добави, че модернизираният “Алигатор” има подобрена система за наблюдение и навигация, подобрена е авиониката на пилотската кабина и пропелерната група, пише "Поглед инфо".
По-рано друг източник в отбранителната промишленост каза на агенцията, че „Изделие 305“ е преминало бойни изпитания в Сирия. По време те съвпадат с изпитването в условия на реална битка на модернизирания атакуващ хеликоптер Ми-28НM “Нощен ловец”.
Тогава в медиите се появи първото споменаване на „Изделие 305“. Обхватът на полета е скромно обозначен - „над 25 километра“. Данните за координатите на целта се въвеждат в ракетата преди изстрелването.
„Изделие 305“ преодолява по-голямата част от пътя под контрола на инерционна навигационна система, а когато се приближава до целта, главата на насочването се включва.
Ракетата е оборудвана с високо чувствителни сензори, работещи в различни диапазони на спектъра. Ракетата може да се ръководи от маркировката на обозначението на лазерния далекомер-цел, топлината, излъчвана от целта, както и да излъчва картината от камерата до пилотската кабина на хеликоптера.
Оръжието е защитено от смущения, в състояние е да различи целта сред инфрачервени капани и да работи в режим "изстреляй-забрави".
Обхватът на ракетите от сегашния арсенал от бойните хеликоптери на руските Въздушно-космически сили не надвишава 15 километра. Новите оръжия ще позволят на фронтовата авиация да поразява цели, без да влиза в зоната на ПВО на противника.

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker