Програмата за вертолетите за CSAR Sikorsky HH-60W получи втори договор за първоначално производство с нисък темп (ВИДЕО, СНИМКА)

Pan.bg 28 фев 2020 | 10:38 views (363) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"На 27 февруари 2020 г. Sikorsky, компания на Lockheed Martin, получи договор да произведе 12 допълнителни вертолета за бойно търсене и спасяване (CSAR) HH-60W. Това е втори договор с нисък темп на производство (LRIP) от американските ВВС, известен като Lot 2 на стойност над 500 милиона долара. Договорът е резултата от поредица успешно реализирани важни програмни етапи през 2019 г., включително първи полет, решение Milestone C на ВВС и възлагане на първия договор за първоначално производство с нисък темп за 10 вертолета.

HH-60W е изцяло нов хеликоптер, базиран на доказания се UH-60M Black Hawk и пригоден за спасителните мисии на ВВС на САЩ.

Барбара М. Барет, секретар на ВВС, определи Jolly Green II като име на новия вертолет за бойно търсене и спасяване (CSAR) HH-60W по време на годишния симпозиум Air Warfare Symposium на Асоцияцията на ВВС (AFA).

„Тази втори договор демонстрира доверието, което американските ВВС имат в доказаната способност на Sikorsky да доставят и поддържат бойните вертолети за търсене и спасяване от следващо поколение. Нашият екип работи ежедневно, в тясно сътрудничество с нашия клиент, за да гарантираме, че изграждаме и доставяме този високо способен и много необходим на бойците хеликоптер “ заяви Грег Хамес, програмният директор на CRH в Sikorsky.

След постигането на решението Milestone C от ВВС през септември 2019 г., което прехвърли програмата CRH на етап начално производство с нисък темп, програмата продължава да напредва, достигайки ключови етапи и изпълнявайки агресивен график на полетните изпитания. Понастоящем 7 вертолета CRH участват в полетни изпитания, два от които във ВВС на полигона Duke Field във военновъздушна база Eglin във Флорида, като всички вертолети участват в разширени полетни изпитания, за да подкрепят пътя напред към изискването Required Assets Available (RAA). В момента започва първоначалното производство с нисък темп CRH Lot 1, след което ще послредва Lot 2. Програмата се движи съгласно графика по договора за постигане на RAA през 2020 г.

На 27 февруари 2020 г. HH-60W пристигна днес в курорта Rosen Shingle Creek в Орландо, мястото на годишния симпозиум на Асоциацията на военновъздушните сили (AFA). Така ще се осигури поглед от първа ръка към дългоочаквания вертолет за критично търсене и спасителни
операции.

ВВС също така присвоиха на новия хеликоптер правилното име - Jolly Green II на церемония по наименоване, организирано от Барбара М. Барет, секретар на ВВС. „Ние уважаваме дългогодишната традиция за присвояване на име, който комуникира с мисията за CSAR. Jolly Green II е подходяща почит към историята мисията и за нашите пилоти по целия свят. Името е много уважавано от военнослужещите, минали и настоящи, и за мен е чест да изградим този критичен вертолет за ВВС и да го представим на симпозиума днес, за да дадем на нашия клиент възможността да разгледа лично Jolly Green II. Очакваме с нетърпение да продължим производството и изпълнението на новия договор за Lot 2“ заяви Дана Фиатароне, вицепрезидент Army and Air Force Systems в Sikorsky.

Бойният спасителен хеликоптер HH-60W е значително по-способен и надежден от предшественика си, HH-60G Pave Hawk. Самолетът има нова горивна система, която почти удвоява капацитета на основния резервоар за гориво на UH-60M Black Hawk, което дава на екипажа разширен обхват и повече възможности за спасяване на ранените на бойното поле. Вариантът HH-60W разполага с по-способни отбранителни системи, намаляващи на уязвимостта му; оръжия, киберсигурност; опазване околна среда; подобрени метео сензори и по-всеобхватни изисквания за работа в мрежова среда, отколкото настоящитге HH-60G.

Програмата на ВВС на САЩ формулира нужда от 113 вертолета, които да заменят HH-60G Pave Hawk, които извършват критични бойни операции за търсене и спасяване и евакуация на персонала на всички видове въоръжени сили на САЩ. Общо 9 вертолета ще бъдат построени в съоръжението на Sikorsky в Стратфорд, Кънектикът, по време на фазата на инженерно-производственото развитие (EMD) на програмата - четири вертолета EMD и пет за изпитване на системите (SDTA).
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker