Bell предлага ВИП версия на конвертоплана V-22 Osprey

Pan.bg 01 апр 2020 | 18:14 views (465) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
flightglobal.com

Bell започна да рекламира VIP версия на конвертоплана V-22, който произвежда в партньорство с Boeing, предназначена за държавни глави и ВИП пътници. Към днешна дата компанията е продала Osprey единствено за военни приложения, главно в САЩ, където се експлоатира от ВВС, Корпуса на морската пехота и ВМС. Япония е единственият експортен клиент с поръчка за 17 машини.

Bell вярва, че „универсалният“ характер на платформата може да отвори допълнителни възможности за продажби: „VIP транспортът е една от много мисии, на които V-22 е способен за потенциални клиенти“ заявиха от корпорацията. Въпреки че не се осъществява никаква дейност по разработка, Bell е извършил „концептуална работа“, за да „оцени някои от възможностите за специални VIP варианти на V-22“.

В стандартна конфигурация за превоз на войски Osprey може да побере 24 души персонал в салона. Визуализациите, пуснати от производителя обаче, показват много по-просторно VIP оформление, включващо клубни седалки и диван за трима души.

„VIP V-22 предлага същите конвертопланни възможности, които осигуряват уникалната комбинация от скорост и гъвкавост, която никой друг самолет в серийно производство не може да предостави на потребителите“ добавят от компанията. Обаче тези, които се надяват на специална гражданска версия на Osprey, вероятно ще останат разочаровани - от Joint Program Office (JPO) на V-22 заявиха, че „нямат текущи планове за сертифициране на V-22 за гражданска употреба“. Независимо от това, правителствата, които търсят конвертоплан за превоз на своите държавни глави и ВИП пътници, все още ще могат да придобият VIP V-22 чрез Foreign Military Sales на САЩ, потвърждава JPO.

В момента Американската агенция за сътрудничество в областта на отбраната отбелязва, че 179 държави и международни организации имат право да участват в дейността на FMS.

V-22 остава единственият конвертоплан на пазара, въпреки че Leonardo Helicopters разработва своя AW609, предназначен за приложения само за граждански цели.

На графиката: Компютърен образ на ВИП варианта Bell-Boeing V-22C
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker