RAFAEL и Leonardo ще доставят УТС M-346FA със контейнери Litening 5 and RecceLite

Pan.bg 22 май 2020 | 09:11 views (637) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
Pan.bg
По информация на armada.com

RAFAEL Advanced Defense Systems ще доставят 5-то поколение системи Litening-5 и RecceLite за оборудване на лекия боен самолет Leonardo M-346FA. Това е първата интеграция на EO контейнери от 5-то поколение към платформата M-346FA.

M-346FA е многоцелеви боен вариант на най-модерния реактивен учебно-тренировъчен самолет, който е проектиран за широк спектър от възможности за обучение, дългосрочна надеждност и икономически ефективни операции. Вариантът FA също е в състояние да действа много ефективно като многоцелеви тактически самолет, способен да изпълнява мисии "въздух-повърхност", "въздух-въздух" и тактическо разузнаване.

Интегриран с контейнерите на RAFAEL, сега реактивния самолет ще има доказани в бой далечнообхватни способности, използвайки многоспектралния въздушен прицелен контейнер Litening 5. Той се използва от 27 ВВС и е интегриран на над 25 платформи в световен мащаб. Litening 5 предоставя в реално време гледащ в предна плоскост (FLIR + SWIR) и дневна HD цветна камера. Неговите сензори с висока разделителна способност и ефективен EO/IR дизайн гарантират надеждна работа на значителни дистанции. Litening 5 позволява експлоатацията на всички видове интелигентни оръжия "въздух-повърхност", като например лазерно насочвани, с GPS и EO/IR насочване. Контейнерът Litening вече има над 2 милиона полетни часа, като повече от 2/3 са били за операции за извънредни ситуации по целия свят.

RecceLite

Със системата RecceLite ISR лекият щурмови самолет M-346FA ще може да извършва търсене на целта, използвайки разширени AI, ATR (Automatic Target Recognition) на наземната станция за интерпретация и други интелигентни алгоритми за ефективно откриване, проследяване и сензор sensor-to-shooter. Използвайки своите усъвършенствани ISR способности, обработка на изображения и изкуствен интелект, системата постига оптимална експлоатация на данни от наземната станция, данни от разузнаването, препредавани в реално време и изпълнение на мисия в почти реално време. RecceLite е доставен на 13 клиенти по целия свят и е интегриран в различни самолети, включително F-16, F/A-18, Jaguar, AMX, Tornado, EF2000 Typhoon, Gripen, БЛА Heron TP, БЛА Reaper и други. Използва се от ВВС в Европа, Далечния Изток и Южна Америка.

Гай Орен, вицепрезидент, ръководител на подразделението Electro-optical systems в RAFAEL заяви: „Това ново сътрудничество с Leonardo отваря нови пазари за интегриране на нашите модерни системи в допълнителни леки, рентабилни платформи, базирани на нашия богат опит и наследство на интеграцията във всички области“.
Емануеле Мерло, старши вицепрезидент "Учебно-тренировъчни самолети" в Leonardo
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Aircraft: „Виждаме нарастващ брой държави, които имат изисквания към УТС, които също трябва да са в състояние да изпълняват мисии за близка въздушна подкрепа, и добавянето на подтелни прицелни и ISR контейнери от 5-о поколение, доказани в бойни условия, от RAFAEL значително ще надградят способностите на нашата платформа“.

На снимката: М-346FA (сн. Leonardo)
На снимката: Прицелният многоспектрален контейнер Litening 5 (сн. RAFAEL)
На снимката: RecceLite ISR (сн. RAFAEL)


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


RAFAEL и Leonardo ще доставят УТС M-346FA със контейнери  Litening 5 and RecceLite

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker