Италия разкри продажбите на вертолети Leonardo в Египет

Pan.bg 22 май 2020 | 10:20 views (390) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Италианското правителство разкри досега непотвърдена продажба на военни хеликоптери Leonardo в Египет, според документи, разкрити в края на май. Според италианското Министерство на външните работи и международното сътрудничество Leonardo е продал 24 хеликоптера AW149 и 8 AW189 на египетските военни за приблизително 871 милиона евро.

Продажбите бяха записани в доклада на Министерството за износ на оръжие за 2019 г. до италианския Сенат. Документите не разкриват никаква допълнителна информация, отнасяща се до сроковете за производство или доставка, ролите на въздухоплавателните средства или кой клон на египетските военни ще ги приеме.

Докато в доклада на италианското правителство не са дадени подробности относно предвидената роля на хеликоптерите в египетската армия, той отбелязва, че AW149 ще бъдат конфигурирани с 8 места (нормално може да превозва до 18 пътници), докато AW189 със същия размер ще бъде конфигуриран с максималните 19 места. Тези конфигурации предполагат, че AW149 ще изпълнява специализирана военна задача, която изисква монтирането на поръчано оборудване за мисия, докато AW189 ще се използва за пътнически транспорт.

Leonardo не е коментирала нито доклада, нито продажбите, съдържащи се в него.

На снимката: Видян с италиански военни знаци, италианското правителство потвърди, че този AW149 вече е продаден на Египет.
На снимката: AW189 видян тук в маркировка на Бреговата охрана на Великобритания. AW189 е гражданският вариант на военния AW149 и сега също е продаден на Египет.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Италия разкри продажбите на вертолети Leonardo в Египет

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker