Airbus Helicopters получава сертификат за версия "5-лопати" на H145

Pan.bg 22 юни 2020 | 13:43 views (382) commentaries(0)
img
Pan.bg
Версията "5 лопати" на двумоторния хеликоптер H145 е получила сертификат от Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA). От Airbus Helicopters анонсираха старта на първите доставки в края на лятото 2020 г.Тази нова еволюция на H145 се характеризира с новия си основен ротор с пет лопати. Двумоторният вертолет има и маса на полезен товар от 150 kg . Представителите на Airbus Helicopters подчертаха, че дизайнът на новия главен ротор се отличава със своята простота (без лагери), а операциите по поддръжката ще бъдат улеснени и надеждността ще се увеличи. Петте лопати също оптимизират комфорта на пасажерите и пилотирането, заявяват представители на производителя на хеликоптера.
Сертификационните тестове са извършени отчасти в Южна Америка на Аконкагуа, най-високият връх в южното полукълбо (тестове на голяма надморска височина). Кампании от тестове са проведени в Испания за средна надморска височина и във Финландия за тестове при ниски температури.
Airbus Helicopters анонсира издаването на сертификат в САЩ по-късно тази година. Сертификатът за военната версия на 5-лопатния H145 се очаква през 2021 година.

Aerobuzz
Снимка ©: Anthony Pecchi / Airbus Helicopters
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*