ВВУБ Долна Митрополия - Парашутна подготовка за курсантите-летци от I курс на ВВВУ „Г. Бенковски“

Pan.bg 25 юни 2020 | 21:59 views (25465) commentaries(0)
img
Митко Василев,
pan.bg

На 25 юни 2020 г. във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) - Долна Митрополия се проведе парашутна подготовка, организирана от Военновъздушните сили. В нея взеха участие курсанти-летци I курс на ВВВУ „Георги Бенковски” и парашутисти-спасители от 24-а авиобаза-Крумово (в. ф. 32040).

Целите на това съвместно обучение бе курсантите да изпълнят опознавателни парашутни скокове с парашутна система с кръгъл купол МС-6 с незабавно отваряне на парашута, както и да придобият умения за управление на парашута във въздуха и при приземяване. За тях това бе втори парашутен скок, след първия проведен на 20 май 2020 г. на летище Чешнигирово.

Парашутистите-спасители от 24-а авиобаза-Крумово усъвършенстваха уменията за управление на тялото при скокове със „свободно падане“. Също така бяха тренирани скокове за ръчно разтваряне на парашута.

Скоковете бяха изпълнени от борда на самолет С-27J Spartan (б. н. 073) от състава на 16-а транспортна авиационна група-Враждебна на малки и средни височини, в диапазона от 600 (за курсантите) до 4000 m (за инструкторите-парашутисти).

Парашутната подготовка се проведе под прякото ръководство на подполковник Петко Кискинов, Началник на отделение „Търсене и спасяване” във 24-а авиобаза-Крумово. Всички парашутните скокове се проведоха успешно и безаварийно.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВВУБ Долна Митрополия - Парашутна подготовка за курсантите-летци от I курс на ВВВУ „Г. Бенковски“

ПРЕДИШНА СНИМКА 24/39 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка