Embraer достави трети ВТС C-390 Millennium на бразилските ВВС

Pan.bg 29 юни 2020 | 15:47 views (359) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg

По информация на embraer.com

На 29 юни 2020 г. Embraer достави на бразилските военновъздушни сили (FAB) третия многофункционален среден военнотранспортен самолет C-390 Millennium. Самолетът ще се управлява от Първа група за транспорт на войски (1-ва GGT). Подобно на първите два самолета, доставени през 2019 г., и на следващите 25, които ще бъдат доставени на FAB, този трети самолет е готов да изпълнява въздушни мисии за дозареждане във въздуха и носи обозначението KC-390 Millennium.

C-390 Millennium е разработен като съвместен проект между ВВС на Бразилия и Embraer за поставяне на нови стандарти за ефективност и производителност в своята категория, като същевременно осигурява най-ниските разходи за жизнения цикъл в пазарната ниша за средни военновъздушни транспортни самолети.

Самолетът, който е поръчан и от португалското правителство, може да изпълнява различни военни и граждански мисии, включително хуманитарни мисии, медицинска евакуация, търсене и спасяване, пожарогасене от въздуха, товарен и транспорт на войски, въздушни доставки и дозареждане във въздуха.

„Получаването на третия самолет KC-390 Millennium е въпрос на голямо удовлетворение за командването на ВВС, защото той ще подкрепя мисиите, които вече се изпълняват от другите два самолета. Най-добрият пример е използването на самолета за въздушен транспорт на припаси и оборудване за борба и предотвратяване на COVID-19 в рамките на операцията, координирана от МО, която представлява важна инициатива за бразилското общество" заяви командващият бразилските военновъздушни сили, бригаден генерал Антонио Карлос Морети Бермудес.

„Гордеем се, че виждаме C-390 Millennium в експлоатация и сме свидетели на удовлетвореността на клиента от доказаната комбинацията от изисквания, дефинирани от FAB, и демонстрираните от самолета, разработен от Embraer“ сподели Джаксън Шнайдер, Президент и изпълнителен директор на Embraer Defense & Security. „С-390 Милениум успешно се използва в хуманитарните мисии на FAB за борба с COVID-19, като на практика демонстрира своите оперативни способности и значението си за страната“.

От края на март 2020 г. бразилските военновъздушни сили използват два самолета KC-390 Милениум в мисии, с които са транспортирали тонове основни запаси за борба с COVID-19 в Бразилия. До средата на юни превозените здравни доставки включват линейка, модулна здравна клетка, инсталация за кислород, повече от 130 000 чифта хирургически ръкавици, 17 000 маски N95, 4080 чифта очила, 14 600 единици алкохолен гел и 8800 престилки, както и
като логистични и болнични доставки. Наред с други ползи, изтъкнати от FAB при използването на KC-390 Millennium, самолетът е полезен със способността си да превозва огромни количества товари, бързо, на големи разстояния, с висока надеждност на изпращането. Като пример, самолетът прелетя 2690 километра от Сао Пауло до Манаус за по-малко от четири часа.

Снабден с два турбовентилаторни двигателя International Aero Engines V2500, най-новата авионика, задна рампа и усъвършенствана система за обработка на товари, C-390 Millennium е способен да превозва до 26 метрични тона товар при максимална скорост 870 km/h, със способност за работа в сурови среди, включително от необработени или повредени писти. Самолетът може да превозва войски, палети, бронирани колесни превозни средства и хеликоптери.

За да увеличат оперативната наличност на флота KC-390 Millennium при изпълнение на различни мисии, FAB и Embraer Services & Support подписаха цялостен 5-годишен договор за услуги и поддръжка.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка