Полковник Методи Орлов е новият заместник-командир по летателна подготовка в авиобаза Граф Игнатиево

Pan.bg 16 юли 2020 | 17:43 views (1918) commentaries(1)
img pan.bg
Източник: Български ВВС


Заместник-командирът на авиобаза Граф Игнатиево полковник Николай Русев връчи, на тържествен строй днес, пагоните на подполковник Методи Орлов, назначен със заповед на министъра на отбраната на длъжността „Заместник-командир по летателната подготовка“ в авиобаза Граф Игнатиево и повишен в звание „полковник“.

След едногодишно обучение и успешно завършване на Военновъздушния колеж „Максуел“ в Алабама, САЩ полковник Методи Орлов встъпва в новата си длъжност. Капитан Петър Димитров, който също се дипломира в САЩ, бе повишен в следващо военно звание „майор“ и назначен на длъжност „Старши ръководител на полети „Кула“.

Полковник Николай Русев поздрави двамата офицери-летци и изрази увереността си, че новопридобитите знания и високото ниво на подготовка във висшия военен колеж в САЩ ще бъдат ефективно приложени в повишаването на бойните способности на авиобазата, в подготовката на летателен състав и развитието на методиките за обучение. Той сподели, че въпреки трудностите, през които преминава бойната авиация, приносът и вложената в работата мотивация на всеки един предопределят добрите и сигурни перспективи за развитие.

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  XXX111 28 юли 2020, 11:45
   
  8
   
  0

  Браво, най-накрая един наистина свестен човек и офицер! Пожелавам му много здраве и успехи на новата длъжност.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка