Първо рязане на метал за секцията със задния централен резервоар на A321XLR

Pan.bg 05 авг 2020 | 10:01 views (4439) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.comСлед неотдавнашното първо рязане на метал, производството на първия задния централен резервоар (RCT) за новия тяснофюзелажен пътнически самолет с голям обхват A321XLR вече е в ход. RCT, който е уникален за този вариант, е постоянно монтиран резервоар с голям капацитет, който дава максимално обемно използване на долната част на фюзелажа на самолета. Структурата на RCT, която е интегрирана във фюзелажните секции 15 и 17, е разположена зад отсега на основния колесник и побира до 12 900 литра, което е повече гориво, отколкото е вместимостта на няколко допълнителни централни резервоара (ACT), които биха могли да семонтират преди това в семейството A321. Освен това, тъй като RCT заема по-малко място в багажника, той освобождава обем за допълнителен товар и багаж по трасета на далечни разстояния достигащи до безпрецедентните 8704 km.

Компанията Premium AEROTEC, която бе закупена от Airbus през септември 2019 г. за производство на RCT, в момента завършва сглобяването на структурата в завода си в Аугсбург (Германия). Тази фаза включва производство на другите части на RCT, последвани от структурен монтаж, инсталиране на системи, оборудване и тестване преди доставката до основни язавод за сглобяване на Airbus (MCA) в Хамбург в началото на следващата година, където резервоарът ще бъде интегриран в задната част на самолета на самолета.

A321XLR, следващата еволюционна стъпка при тяснофюзелажните самолети на Airbus, е проектиран да увеличи максимално общата еднаквост с останалата част от семейството A320neo, като същевременно въведе минимални промени, необходими, за да даде на самолета Xtra Long Range с увеличен полезен товар и най-доброто пътническо изживяване.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Първо рязане на метал за секцията със задния централен резервоар на A321XLR

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка