ВВВУ „Георги Бенковски” посрещна новия випуск курсанти и кадети

Pan.bg 25 авг 2020 | 10:30 views (3305) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По инфхормация на ВВВУ "Г. Бенковски"
Първият випуск курсанти и кадети след възстановяването си прие ВВВУ „Георги Бенковски“. 40 курсанти ще се обучават в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“, редовна форма за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по шест специализации: „Летец-пилот“, „Ръководител на полети“ (Щурман-управление на въздушното движение), „Летателни апарати и авиационни двигатели“, „Летищно осигуряване“, „Авиационно въоръжение“, „Навигационни, комуникационни и информационни системи“.

На 23 август момичета и момчета от 11 града прекрачиха портала на ВВВУ „Георги Бенковски“, за да овладяват авиационните професии. Най-много са от Плевен, следвани от Пловдив, София, Ямбол, Русе, Ловеч, Хасково, Добрич, Пазарджик, Враца и Велико Търново.

Началниците на катедрите от факултет „Авиационен“ запознаха придружаващите ги родители и самите тях с основните приоритети в обучението им през следващите 4-5 години.
Курсантите подписаха и договорите си за военна служба.

На 24 август заедно с първокурсниците в общия строй на Училището бяха и 39 кадети за начало на обучението си по специалност „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника“ – редовно обучение и „Експлоатация и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции“ - задочно обучение.

Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски поздрави новоприетите курсанти и кадетите от Професионалния сержантски колеж и представи командването на Училището.

Емоционални поздрави отправиха към бъдещите офицери Янислава Симеонова - майка на двама възпитаници на ВВВУ, полк.. доц. д-р Димитър Димитров - Началник Катедра „Електроника, навигация и комуникация в авиацията“, курсант Борислав Иванов – специализация „Летец-пилот“.

Първокурсниците и кадетите си направиха снимка с командването пред паметника на Георги Бенковски.

Курсантите от втори до пети курс бяха повишени в звание.

За всички започна редовния учебен процес. Учебната 2020/2021 г. ще бъде открита официално на 29 септември след приключване приема и на студентите .

Курсантите от първи курс ще положат клетва на 2 октомври 2020 г.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВВВУ „Георги Бенковски” посрещна новия випуск курсанти и кадети

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка