Patria подписа 5-годишно споразумение с Qatar Airways за обучение на новите им пилоти

Pan.bg 17 окт 2020 | 08:02 views (279) commentaries(0)
img хаджи Димитър Ставрев
pan.bg

По информация на patria.com
Patria, една от двете компании достигнали до финала на процедурата за модернизацията на Сухопътните войски на България, подписа 5-годишно споразумение с Qatar Airways за обучение на новите пилоти на компанията. Обучението се провежда на базата на специално разработената от Patria за Катар програма придобиване на пилотски лиценз за многочленен екипаж (MPL за Qatar Airways).

Въпреки настоящите предизвикателства в авиацията, Patria поддържа и развива обучителните си програми през целия сезон. Компанията запази способността си да записва кадети от Qatar Airways и да провежда тренировъчни дейности в учебните бази на Patria във Финландия и Испания. В допълнение към летателното обучение, като част от програмата, кадетите на Qatar Airways получават и бакалавърска степен.

"Споразумението ни за обучение за MPL с Qatar Airways е от съществено значение за успеха на Patria в международната стратегия на компанията за ръст на програмите за обучението на пилоти. Qatar Airways е сред най-големите и най-награждаваните авиокомпании в света . Ние от Patria сме много горди, че една от най-добрите компании в сектора Qatar Airways е наш клиент" заяви Юрки Мийрилайнен, директор на пилотските програми на Patria.

"Нашето партньорство с Patria предлага на пилотите-кадети на Qatar Airways най-високи нива на обучение и квалификация, подготвяйки ги за основната им роля в бъдеще като пилоти на Qatar Airways. Това е стратегическо споразумение, което показва ангажимента на най-добрата авиокомпания в света да осигури на своите пилоти-кадети най-модерни програми за обучение" сподели ръководителят на полните операции на Qatar Airways, капитан Ясим Абдула Х. Салех.

Patria е международен доставчик на услуги и технологични решения в сферата на отбраната, сигурността, услуги за поддръжка през целя жизнен цикъл и обучение и подготовка на пилоти, с над 3000 служители. Компанията предоставя на своите аеро - космически и военни клиенти оборудване, непрекъснато развитие на производителността, както и избрани продукти и услуги за разузнаване, наблюдение и управление. Мисията на Patria е да дава на своите клиенти увереност при всякакви условия, а визията и е да бъде партньор номер 1 за критични операции по суша, море и въздух. Patria присъства на множество пазари по света и е в дългогодишно партньорство с Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Естония и Испания.


image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка