Израелски учени разработиха нетоксично и безопасно ракетно гориво /СНИМКИ/

Pan.bg 04 дек 2020 | 21:03 views (803) commentaries(0)
img
pan.bg

Създадено е ново поколение гориво за реактивни двигатели, което в много отношения превъзхожда сегашните видове горива, то е безопасно не само за съхранение и транспортиране, но и не замърсява околната среда.

Както виждаме, космическата индустрия, преминавайки в частни ръце, не само допринася за бързото развитие на този пазар, но и благодарение на здравословната конкуренция води до създаването на нови разработки в тази посока. Освен това икономическите ползи и безопасността за околната среда тук са поставени на преден план.

image

Според Централната служба за новини израелската частна авиокосмическа компания NewRocket е разработила ново гелово гориво, PowerGel, на основата на керосин, който се използва в реактивни двигатели на космически кораби. По своите характеристики новият вид гориво е в пъти по-добър от вече използваните видове гориво. Според разработчиците на PowerGel, техният продукт е лишен от такива недостатъци на съвременното реактивно гориво като висока токсичност, специални условия за съхранение и транспортиране.

image

Технологията, изобретена от Бени Нейтън, професор в Израелския технологичен институт, послужи като основа за разработването и създаването на гориво PowerGel. Те прехвърлиха разработката в компанията NewRocket. На свой ред главният изпълнителен директор на компанията Илан Харел твърди, че новият вид гориво може да се използва не само за „мирния космос“, но и за военни цели.

image

На този етап NewRocket търси спонсори, които са готови да подкрепят не само самия проект, но и по-нататъшното му развитие и внедряване в областта на космическите технологии.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка