ГАЛЕРИЯ: ВОДОСВЕТ НА БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА В ПЛЕВЕН

Pan.bg 07 яну 2021 | 09:04 views (1604) commentaries(0)
img
pan.bg
Първият водосвет на българските бойни знамена датира от преди 1104 години


В условията на спазване противоепидемиологичните мерки бяха осветени 7 бойни знамена в Плевен по време на великия Богоявленски водосвет.
Бойните знамена са славата и честта на България, нейната памет ! Те са гласът на кръвта и заветът на бащите ни и на техните бащи. Някъде там, в диплите им още се крие ехото от битката при р. Ахелой , от Шипка и от стъпките на българските полкове, които разпънаха на кръст полуострова, грохотът на оръдията им, надвил вихрите на Балкана, за да я има Родината!
В присъствието на Управителя на област Плевен Мирослав Петров, представители на местната власт, командири на военни формирования, представители на военно-патриотичните съюзи и организации, Отец Христо Георгиев в съслужение със свещеници от плевенските храмове освети бойните знамена на ВВВУ „Георги Бенковски“ , Единния център за начална подготовка, Военновъздушна учебна база, Областната организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Асоциацията на Сухопътни войски, Дружество „Военноинвалид“ и Клуб „Традиция“.
В приветственото си слово бригаден генерал Юлиян Радойски- Началник на гарнизон Плевен , той и Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ призова : „ Да сведем глава пред бойните знамена на военните формирования и военнородолюбивите организации от гарнизон Плевен! Те са част от честта и славата на България!
И през 2021 година застанали пред бойния ни строй да мобилизират и вдъхновяват! Да продължим да пишем съвременната история на Българската армия !“
Командването на плевенския гарнизон изразява благодарността си към участващите в Богоявленския водосвет военнослужещи от ВВВУ „Георги Бенковски“ , ВФ 22160 , ВФ 38220 и ВФ 52090. Благодарност за логистичната подкрепа от РС „Военна полиция“-Плевен, МБАЛ-Плевен към ВМА, ВФ 22160 и Военен клуб.

По информация на ВВВУ "Георги Бенковски"
Фотогалерия : м-р Горин Горанов


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: ВОДОСВЕТ НА БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА В ПЛЕВЕН

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка