Бизнес джета PC-24 - 100 доставени самолета от 2018 г. досега (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 08 яну 2021 | 12:54 views (1122) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
pilatus-aircraft.comНа 5 януари 2021 г., по-малко от 3 години след първата доставка, стотният бизнес джет PC-24 бе предаден на новия си собственик. Понастоящем самолетите PC-24 летят на всеки континент, изпълнявайки безброй мисии всеки ден - от осигуряване полети за MEDEVAC в Австралия и САЩ, до бизнес пътувания за германски производител на автомобили и за транспорт за държавни служители в Южна Африка и Швейцария.

100-ият супер универсален самолет „произведен от Pilatus в Швейцария“ ще се екплоатира като бизнес самолет от новия си собственик Jetfly Aviation. Това предаване бележи още един крайъгълен камък във все още младата история на първия швейцарски бизнес самолет. Флотът от РС-24 вече е натрупал над 33 500 безаварийни полетни часа досега, от които над 2375 часа са натрупани от първия доставен РС-24.

Несравнимо удобство и стил - 14,2 кубически метра обем на кабината и плосък под навсякъде
Изключително щедрият интериор на PC-24 предлага комфортно място за до 10 пътници. По отношение на размера на кабината, PC-24 спечели безапалационно своя ниша в категорията „бизнес джетове със среден размер“. Клиентите, които изберат PC-24, всъщност получават същия размер на кабината, както при моделите от следващата по-висока ценова категория.

PC-24 предлага на пътниците индивидуално регулируеми седалки; тоалетна; място за багаж, което остава достъпно по време на полет и гардероб. Самолетът също така може да се похвали с голяма товарна врата със система за обезопасяване на багажа - уникална характеристика в тази категория самолети и такава, която е високо оценена много от пилотите, натоварени със складирането на пътнически багаж.

От 2021 г. нататък PC-24 се предлага и с модулно съоръжение за кетъринг в полет. Кухнята се намира в предната част на кабината и предлага допълнително място за съхранение на кафе, лед, напитки и кетъринг.

Super Versatile Jet също печели допълнителни точки и със своите модерни, икономични двигатели Williams и интелигентния интериор на кабината Advanced Cockpit Environment (ACE).

РС-24 - господарят на късите и неподготвени писти
PC-24 осигурява достъп до почти два пъти повече летища по света в сравнение с други самолети от същия клас в момента на пазара. Той транспортира пътниците по-близо до действителната им дестинация, защото PC-24 е проектиран за използване на малки летища с по-къси писти - чудесен начин да се избегнат обичайните административни сложности
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на по-големите летища и да се ограничат наземните трансферите до абсолютен минимум.

Като пример, австралийската авиомедицинска служба Royal Flying Doctor Service лети с медицински мисии до отдалечени ивици в австралийската пустош, ежедневно доказателство, че PC-24 е напълно подходящ за тези задачи. Независимо дали покритието е трева, чакъл, сняг или асфалт - PC-24 може да кацне (почти) навсякъде.

Предаването на 100-тия PC-24
Авиокомпанията Jetfly експлоатира самолети Pilatus повече от 20 години. С предаването на 100-тия PC 24, Jetfly сега управлява флот от 51 самолета Pilatus - най-големият в Европа.

Седрик Лескоп, главен изпълнителен директор на Jetfly Aviation, заяви на церемонията: „Ние сме развълнувани и горди да получим стотния PC-24, произведен във фабриката в Станс. Групата Jetfly вече управлява 9 самолета Pilatus PC-24 от името на над 50 европейски собственици и съсобственици. Всички наши клиенти без изключение са впечатлени от качеството на PC-24 и невероятната производителност на този самолет. След две години експлоатация нашите клиенти все още са ентусиазирани от придобиването му, което е знак за успеха на тази нова програма за самолети, която е на път да се превърне в още един бестселър на пазара, точно като PC-12“.

Оскар Й. Швенк, председател на Pilatus, коментира предаването на стотния самолет: „Ние ударихме десетката с PC-24 - много съм окуражен от толкова голямото търсене. Вече сме продали производствения капацитет за цялата 2021 г., но книгата с поръчки е отворена за доставки от 2022 г. нататък. Инвестицията в PC-24 ни помага да осигурим работни места на нашия швейцарски завод в дългосрочен план. Също така работим по допълнителни оптимизации. Накратко, няма да спестим усилия, за да гарантираме, че PC-24 ще остане безспорният лидер в своя клас - точно такъв, какъвто е PC-12 сега".

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Бизнес джета PC-24 - 100 доставени самолета от 2018 г. досега (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка