ГАЛЕРИЯ: Годишни анализи в Първа зенитно-ракетна база и База за специална техника

Pan.bg 13 яну 2021 | 11:05 views (3125) commentaries(2)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Щаба на ВВС
На 12 януари 2020 г. годишни анализи се проведоха в Зенитно-ракетната база и Базата за специална техника. На тях присъства лично заместник-командирът на ВВС бриг. ген. Петьо Мирчев.

Задълбочено, точно и обективно командирите на двете формирования анализираха подготовката, войсковия ред и дисциплината през изминалата 2020 г. Спецификата на различните родове войски постави и различни проблеми, различни приоритети и задачи за изпълнение. Присъствието на бриг. ген. Мирчев имаше за цел да го запознае по-задълбочено с изпълнените задачи и широкия спектър от проблеми, които продължават да стоят нерешени в условията на пандемията от COVID-19 и недостиг на ресурси.

През съпътстваната от много ограничения заради пандемията изминала година основните усилия на личния състав основно бяха насочени към поддържане на специалната бойна техника в изправност и готовност за бойно използване и носене на заповяданото денонощно бойно дежурство. Необчайната реалност обаче наложи един по-различен ритъм в живота на войските. С по-гъвкаво носене на службата. С повече натоварване за носещите бойното дежурство и редуциран останал персонал.

Командирът на Зенитно-ракетната база полк. Валери Ценов заяви, че през изминалата година беше повишена практическата подготовка на офицерския състав по отработване на оперативните процедури за командване и управление на зенитно-ракетните формирования от НАТО.

Също така заяви, че Базата взе участие в най-мащабните учения за ВВС, част от които: съвместните бойни стрелби на формирования за ПВО и бойни стрелби по въздушни и надводни цели „Шабла-2020”, съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято 2020” и съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020”, което спомогна за постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските ВВС за участие в операции под егидата на НАТО; повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на личния състав.

Бригаден генерал Петьо Мирчев определи анализите за подготовката на Първа зенитно-ракетна база и Базата за специална техника като много изчерпателни.

„Благодаря на целия личния състав за отговорната и упорита работа. Впечатлен съм от духа и мотивацията, с които преодолявате всички трудности! Желая ви здраве и очаквам да се видим отново на предстоящите бойни стрелби на полигон Шабла през т.г., където отново ще можете да демонстрирате своята бойна подготовка и умения! – заяви той след завършването на втория анализ за деня в 1-ва ЗРБ.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: Годишни анализи в Първа зенитно-ракетна база и База за специална техника

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  САМО НАПРЕД 13 яну 2021, 20:08
   
  16
   
  1

  ЗАЩО НА СНИМКАТА Е НЯМА
  ОПРАВНАТА майорка - ШЕФКАТА В СЯНКА !?

  НЕ СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ СЕ МАХНАХ ОТ "балалайка",
  ВЪПРЕКИ,ЧЕ ОСТАВИХ И ПРИЯТЕЛИ ТАМ....,
  НЕКА БЪДАТ ВСИЧКИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

 2. #2
  САМО НАПРЕД 13 яну 2021, 20:10
   
  17
   
  1

  Бат п€тьо $вирЧ€в-"голямата" работа-

  КАЖИ МУ летец и НЕ го ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ!:))

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка