Турция: Проект HÜRJET - първият учебно - боен самолет ще излети през 2023 година

Pan.bg 24 яну 2021 | 17:58 views (389) commentaries(0)
img
пан.бг


Турция Проект HÜRJET първият боен самолет ще излети през 2023 годинаНуждата от обучение на леки реактивни ударни самолети на турските военновъздушни сили, ще бъде изпълнена в рамките на проекта HÜRJET, иницииран от турската авиационна и космическа индустрия Inc. През август 2020 г., според новините във вестник Milliyet, на генералният директор на TUSAŞ Темел Котил - първият военен самолет, произведен в рамките на проекта HÜRJET ', ще излети през 2023 г.

Планира се обучение на бъдещи пилоти-изтребители по проекта HÜRJET, за да бъдат заменени самолетите Т-38, използвани като учебни . В проекта HÜRJET, осъществен от TUSAŞ, фазата „Предварителен преглед на проекта“ беше успешно завършена. Първият полет на HÜRJET се планира да се осъществи през 2022 г. след приключване на текущия детайлен дизайн, производство на прототипи и наземни тестове.

В рамките на проекта първият полет е планиран през 2022 г. Посочено е, че проектът ще бъде забавен поради пандемията и следователно първият полет може да се осъществи през 2023 г.HÜRJET ще бъде проектиран да работи с максимална скорост от 1,2 Маха и максимална надморска височина от 45 000 фута и ще разполага с модерни системи за мисии и полети. Лекият модел на HÜRJET Light Attack Aircraft с полезен товар 2721 кг ще бъде въоръжен за използване в мисии като леки атаки, близка въздушна поддръжка, гранична сигурност и борба с тероризма във въоръжените сили на Турция и съюзническите страни.

По време на продължаващата фаза на идейния проект , в светлината на пазарния анализ ще бъдат оценени алтернативи с един двигател и два двигателя и съответно ще бъдат извършени проучвания на идеен проект. Системните решения ще бъдат създадени чрез свързване с доставчици относно дългосрочни системи.


КРЕДИТ И УВАЖЕНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ИЗТОЧНИК: DefenceTurk
Надяваме се, че тази новина е полезна за увеличаване на знанията в областта на военната отбрана.

Музика: лицензиран е под лиценз Creative Commons Attribution
https://creativecommons.org/licenses/
https: //www.youtube.com/audiolibrary / ...

АВТОРСКО ПРАВО:
Отказ от авторско право съгласно раздел 107 от Закона за авторските права от 1976 г., се дава възможност за „честна употреба“ за цели като критика, коментари, новинарски
репортажи, преподаване, изследвания. Честната употреба е разрешена от статуята на авторските права, която в противен случай може да е неправомерна. Организацията с нестопанска цел, образователна или лична употреба препоръчва баланса в полза на честната употреба.

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка