Клетва на новоприети военнослужещи в зенитно-ракетен дивизион Костинброд (ГОЛЯМА КЛЕТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 03 мар 2021 | 08:01 views (1654) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация от Първа зенитно-ракетна базаНа 1 март 2021 г., във военно формирование 34420-Костинброд от състава на Първа зенитно-ракетна база се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва. Новоназначени военнослужещи целунаха бойното знаме и се заклеха да служат честно на българския народ, да спазват Конституцията, законите на страната и уставите на въоръжените сили и храбро да защитават суверенитета, целостта и независимостта на Република България.

Командирът на формированието подполковник Александър Георгиев прие тържествения строй и поздрави новоназначените воини с постъпването им в редиците на Първа зенитно-ракетна база. Той им пожела да изпълняват задълженията си със сърце и отговорност към Родината, народа и своите другари. „Изричайки думите „Заклех се!” Вие давате тържествено обещание да бъдете доблестни защитници на Отечеството. Това е важен законов и морален акт, от който следва да се водите във военната служба и живота си. Вярвам, че с помощта на Вашите преки командири ще се докажете като достойни приемници на множеството воински поколения преди Вас” – заяви подполковникът.

Командващ клетвения ритуал беше майор Димитър Донев, а командир на ротата новоназначени военнослужещи – офицерски кандидат Иван Георгиев. Честта да бъде водач на знамения разчет имаше старши лейтенант Светослав Мутков, а знаменосец в тържественото събитие беше лейтенант Деян Димитров.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Клетва на новоприети военнослужещи в зенитно-ракетен дивизион Костинброд (ГОЛЯМА КЛЕТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка