Индонезийската компания Derazona ще бъде първият оператор на H160 за петрол и газ в Азия

Pan.bg 14 апр 2021 | 09:51 views (497) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 12 април 2021 г. в Джакарта (Индонезия) Airbus Helicopters получи поръчка за вертолет H160 от местната компания Derazona, първа поръчка за този нов вертолет от петролния и газов сектор на страната. Многофункционалният H160 ще играе важна роля в плановете за разширяване на индонезийския оператор на платформи за нефт и газ, офшорни, обществени и търговски пътнически превози.

„Тази нова поръчка идва тъкмо навреме, тъй като нашата компания започва трансформация, за да разшири бизнеса си. Ние сме силно впечатлени от представянето на H160 и сме развълнувани от възможностите, които този най-съвременен хеликоптер ще предостави на нашите операции“ заяви Рамади Видиардионо, мениджър "Бизнес развитие" в Derazona Helicopters.

„За нас е голяма чест гласуваното доверие от Derazona Helicopters, която се превръща не само в първият оператор в страната на H160, но и наш стартов клиент в бизнеса с нефт и газ в Азиатско-Тихоокеанския регион. H160 е инструмент за промяна на играта, който определя нови стандарти за безопасност, производителност, комфорт и дизайн. Вярваме, че това ще бъде ценен актив за нашите клиенти, тъй като те подкрепят своите операции с този универсален работен вертолет“ сподели Винсент Дебрюле, ръководител за азиатско-тихоокеанския регион в Airbus Helicopters.

С 68 патента иновативният H160 е най-модерният в света хеликоптер, проектиран с оглед на безопасността и комфорта на пътниците. Дизайнът се отличава с безпрецедентен набор от пилотни помощни средства, доставяни чрез неговата авионика Helionix, която значително намалява натоварването върху екипажа и намалява риска от грешка на пилота.

Вертолетът е проектиран от самото начало, за да отговаря на взискателните условия на нефтени и газови операции. Компактният размер на самолета ще бъде допълнително предимство за кацане на петролни платформи. Задвижван от най-новите двигатели Arrano на Safran Helicopter Engines, H160 има 15% намаляване на разхода на гориво, допринасяйки незабавно за намаляване на емисиите. Лопатите Blue Edge и най-големият ротор тип Fenestron осигуряват ниски нива на звука и осигуряват висока производителност в същото време.

Проектиран като многоцелеви хеликоптер, способен да отговаря на ключови мисии като офшорни превози, частна и бизнес авиация, аеромедицински услуги, търсене и спасяване, както и други мисии за обществени услуги, присъщата гъвкавост на H160 ще отговаря на всички видове операции по света.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка