Boeing достави втория F-15EX преди графика

Pan.bg 21 апр 2021 | 18:16 views (643) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 21 април 2021 г. ръководения от Boeing индустриален екип официално достави втори изтребител F-15EX на американските ВВС, по-рано от изискването на договора. Резултат от сътрудничеството между промишлеността, американските военновъздушни сили и въздушната Национална гвардия, новият F-15EX е готов заместител на F-15C. Изтребителят има най-добрия в класа си полезен товар,далечина на полета и скорост и изцяло нова цифрова инфраструктура.

„Процесът от възлагане на поръчката до доставката за броени месеци дава възможност на американските ВВС да започнат бързо полетни изпитания и демонстрира нашата ангажираност да надхвърлим очакванията им. Заедно с най-съвременната авионика и пакет за оцеляване, новият F-15EX включва почти 5,6 километра високоскоростна цифрова шина за данни, за да даде възможност за отворена архитектура, която ще продължи да се развива според заплахите в продължение на десетилетия. Доставката на F-15EX за защита на нашата свобода е източник на силна гордост за екипа на Boeing и индустрията“ заяви Прат Кумар, вицепрезидент на Boeing и мениджър на програмата F-15.

Вторият F-15EX пристигна във военновъздушната база Eglin, за да се присъеди към изпитанията заедно с първия F-15EX, доставен миналия месец.

През юли 2020 г. американските ВВС възложиха на Boeing договор тип "неопределен срок/неопределено количество" за до 200 изтребителя F-15EX, за да замени непобедения, но остаряващ F-15C. ВВС обявиха, че първоначални авиобази за базира на новия вариант на F-15 са във Флорида и Орегон.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка