Генерална репетиция за въздушната демонстрация на 6 май - Част 3 Военноморските вертолети AS565MB Panther и AS365N3+ Dauphine (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 05 май 2021 | 16:14 views (7413) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

Третата група, която ще премине над София за 6 май е съставена от 2 вертолета от състава на авиобаза „Чайка“-Варна на българските ВМС - един AS565MB Panther (б. н. 903) и един AS365N3+ Dauphine (б. н. 905). Те ще преминат в строй ляв пеленг, като водещ ще AS565MB Panther (б. н. 903), а ляв воден ще е AS365N3+ Dauphine (б. н. 905).

Н агенералната тренировка на 5 мвай 2021 г. екипажите от авиобаза „Чайка“ нагледно демонстрираха, че във военноморската авиация се лети много и редовно.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Още с едновременното тръгване на двата вертолета от стоянката на северния район на летище София те демонстрираха отлична координация, рулираха един зад друг до ПИК 09 и излетяха в двойка едновременно. След това им се наложи да изчакат в зона, докато другите екипажи заемат местата си в строя на въздушната демонстрация. Точно съгласно разчетите преминаха над Паметника на Незнания войн, долетяха и кацнаха в двойка на ПИК 09, един зад друг рулираха по рульожката и дори се изхитриха да си разменят местата преди окончателното установяване на стоянката.

Подкрепата на командването на ВМС, навременно сключените договори с производителя Airbus Helicopters и осигуреното финасиране дават резултати. Това дава възможност на командването на авиобзата да планира и провежда спокойно подготовката на личния състав, да се усвояват и поддържат различни видове подготовка. Както се знае, добрият летец се изгражда с целенасочена подготовка и много летене. И двата елемента са осигурени в авобаза "Чайка".

Трябва дебело да се подчертае също така, че авиобаза "Чайка" ще участват във въздушни демонстриции за 6 май с 100% от налични си вертолети - 2 вертолета са в София, а третия AS565MB Panther (б. н. 901) ще демонстрира способности заедно с ВМС и МСРО във Варна.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Генерална репетиция за въздушната демонстрация на 6 май - Част 3 Военноморските вертолети AS565MB Panther и AS365N3+ Dauphine (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка