CLOSE UP ГАЛЕРИЯ: САМОЛЕТИ С-17 ПРЕЛИТАТ НА ЛЕТИЩЕ ЧЕШНЕГИРОВО

Pan.bg 12 май 2021 | 20:11 views (2629) commentaries(0)
img
pan.bg
Снимки на Стоян Стоянов


Фотографът Стоян Стоянов днес се представи с невероятни кадри на няколко самолета С-17, които взеха участие днес в учението SWIFT RESPONCE над летище Чешнегирово.
Ето какво написа той:
"Страхотно авиошоу се оформи около с. Чешнегирово! Самолетите са Boeing C-17A Globemaster III, пристигащи от Унгария, във връзка с ученията SWIFT RESPONSE, провеждащо се тези дни (и нощи) около Пловдив. Гледката на кацащите и излитащи машини, едни от най-големите военно-транспортни самолети в света, е невероятна!"


Припомняме, че в периода от 1 до 19 май 2021 г. на териториите на Република България, Естония и Румъния се провежда въздушно-десантното учение SWIFT RESPONSE 21. То е част от ръководеното от Командването на Сухопътните сили на САЩ за Европа и Африка DEFENDER EUROPE 21.

В рамките на SWIFT RESPONSE 21 през нощта на 10 срещу 11 май се извърши стратегически въздушен десант на летище с отпаднала необходимост Чешнегирово. Сценарият предвижда военнослужещи от състава на 42-и механизиран батальон от 2-а механизирана бригада да осигуряват отбраната на летището в ролята си на противостоящи сили. Базата за предно разполагане – Безмер осигурява непосредствена авиационна поддръжка и подавяне на средствата за противовъздушна отбрана на земята, а ръководството на полетите ще се осъществява от летище Пловдив. Аварийно-спасителното и логистично осигуряване по време на провежданата операция ще се осъществява от американска страна. В следващите дни тренировъчните задачи ще продължат в района на Учебен полигон Ново село.

По време на SWIFT RESPONSE 21 ще бъдат проведени специални операции, въздушни десанти, овладяване на обекти и провеждането на бойни стрелби на различни полигони в страните-домакини. В България ще бъдат използвани летище с отпаднала необходимост Чешнегирово и Учебен полигон Ново село.

Учението стартира на територията на страната в началото на месец май с въздушен десант от италиански военнослужещи от състава на въздушно преносима бригада FOLGORI. Те проведоха разузнавателни действия с цел осигуряване на въздушния десант на основните сили от състава на 173-та въздушно преносима бригада (САЩ).РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


CLOSE UP ГАЛЕРИЯ: САМОЛЕТИ С-17 ПРЕЛИТАТ НА ЛЕТИЩЕ ЧЕШНЕГИРОВО

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка