Rheinmetall и Thales станаха подизпълнители на Lockheed Martin за услуги за обучение на съвместната френско-германска ескадрила с C-130J

Pan.bg 17 май 2021 | 15:16 views (474) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Thales и Rheinmetall са натоварени със задачата да сертифицират бъдещата организация на учебния център за френско-германската ескадрила въоръжена с ВТС C-130J. Двете компании участват в проекта като подизпълнители (50/50) на Lockheed Martin, главен изпълнител на многонационалния учебен център на Франция/Германия и производител на транспортния самолет C-130J Super Hercules.

Договорът е подписан през март 2021 г., като Rheinmetall и Thales ще предоставят персонал и услуги, свързани със сертифицирането на организацията на учебния център. Сертификацията на учебния център трябва да бъде завършена през първото тримесечие на 2024 г., а дейностите по обучение ще започнат през 2024 г. Първоначалната фаза на установяване и сертифициране може да бъде последвана от факултативна оперативна фаза. Ако оперативната фаза бъде възложена, Thales и Rheinmetall ще осигурят целия управленски персонал, квалифицирани инструктори за летателен и наземен екипаж, както и персонал за поддръжка за работата на всички учебни устройства.

Центърът за обучение трябва да бъде създаден в авиобаза Евре (Нормандия), дом на 62-ра транспортна ескадра на френските ВВС, и ще бъде домакин на новите френски и германски ВТС C-130J Super Hercules обединени в съвместна транспортна ескадрила. Придружаващият център за обучение трябва да бъде сертифициран като одобрена организация за обучение (ATO), сертифицирана от френския орган за гражданска авиация (DGAC).

Френско-германският проект за транспортни самолети е една от ключовите европейски програми за ВВС. В авиобаза Евре, Германия и Франция възнамеряват да експлоатират общо 10 самолета C-130J Super Hercules от 2021 г. Планът предвижда съвместни екипажи в пилотската кабина, както и смесени екипи на терен. Франция вече е доставила общо 4 C-130J Super Hercules, докато Германия ще достави 6 самолета в ескадрилата, като доставките започват през 2022 г. Тези шест самолета ще заменят германските Transall C-160.

С този проект Thales и Rheinmetall продължават вече успешното си сътрудничество в областта на френско-германската авиационна подготовка, в рамките на проекта TATM „Средства за обучение на екипажи на вертолети Tiger“, за германските и френските ВВС и техните щурмови хеликоптери Tiger.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка