ПРОДЪЛЖАВАТ ДЕЙСТВИЯТА ПО ИЗДИРВАНЕТО НА ЧЕРНАТА КУТИЯ НА ПАДНАЛИЯ В МОРЕТО КРАЙ ШАБЛА БОЕН САМОЛЕТ МиГ-29

Pan.bg 14 юни 2021 | 12:55 views (1392) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМС

През почивните дни продължиха действията по издирване на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ 29. Освен корабите от ВМС, в издирвателната операция участваха с оборудване и екипи:
- институт по океанология към БАН с моторен кораб "Номад", собственост на Калин Радев;
- фирма ,,Хидроремонт“ ООД;
- моторен катер от фирма ,,Гео 2000“ ООД.

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати се оказа, че не са части от катастрофиралия самолет.

Заради неблагоприятните хидрометеорологични условия в Черно море за търсене и последващо класифициране на откритите контакти от малките плавателни съдове в района на операция, на 13.06.2021 г. обследването се извършваше само от минен ловец 32 "Цибър".

Поради по-нататъшното влошаване на времето, бе взето решение за временно прекъсване на изпълнението на задачата от 01:00 часа на 14.06.2021 г.

Продължава работата на щаба на ВМС по събиране и анализиране на всичката налична информация с цел прецизиране на най-вероятното място за откриване на черната кутия на самолета. Паралелно с това, тече и процеса по планиране на дълбоководна водолазна операция, ако се наложи провеждането на такава.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка