Southwest Airlines празнува 50 години със специална ливрея на своите самолети

Pan.bg 21 юни 2021 | 10:06 views (1471) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на simpleflying.com

Southwest Airlines отбеляза 50 години дейност. На 18 юни 1971 г. е първият полет на авиокомпанията в Тексас. В наши дни, излизайки от най-тежката криза в историята на авиокомпанията, Southwest изглежда силна. Празнувайки в роднината на авиокомпанията, Southwest Airlines разкри специална ливрея, наречена Freedom One.

Southwest Airlines представи специална ливрея
Southwest Airlines брандира един от своите самолети Boeing 737-800 в нова ливрея Freedom One. Самолетът, стилизиран с флага на САЩ, е проектиран като почит към въоръжените сили на страната и благодарността на компанията към служилите във ВС.

Ливреята бе разкрита на служителите на авиокомпанията по време на тържеството в хангара за технически операции на Southwest Airlines на международното летище Уилям П. Хоби (HOU) в Хюстън (Тексас). Участниците бяха военните посланици на Southwest, Военния съвет, носителите на престижната награда на компанията и други. Военните посланици на Southwest са служители, които са военни ветерани и военни съпрузи/ги.

Специалният самолет изобразява 50 звезди и 13 ивици. Това е първият Boeing 737-800, който се присъедини към специалната колекция от ливреи на авиокомпанията. Други са били от модела 737-700 и включват:
Arizona One
California One
Colorado One
Florida One
Illinois One
Lone Star One (Texas)
Louisiana One
Maryland One
Missouri One
Nevada One
New Mexico One
Tennessee One

Гари Кели, главен изпълнителн директор и президент на авиакомпанията, заяви:
„Southwest направи революция в туристическата индустрия от първия ни полет на 18 юни 1971 г. - време, когато по-малко от 15% от американците някога бяха пътували по въздух. Хората на Southwest демократизираха небето с приятелски, надеждни и достъпни въздушни пътувания“.

50 години Southwest Airlines
Историята на Southwest Airlines започва през 1971 г. Първите полети се извършват в т. нар. „Тексаския триъгълник“ от Далас до Сан Антонио и Хюстън. Авиокомпанията стартира с цени от 20 щ.д. в едната посока. По онова време Southwest Airlines е малка авиокомпания, която има много локално присъствие. Това бе различно време за въздушните пътувания, но авиокомпанията не отстъпи от битката и увеличи възможностите си в Тексас.

Southwest започна да работи, когато авиоиндустрията бе силно регулирана, така че трябваше да прекарва много време в борба с бюрокрацията и дори да се обърне към съда, за да гарантира, че операциите й могат да останат. Southwest има принос за това Dallas Love Field (DAL) да остане като търговско летище в Далас с
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
възхода на международното летище Dallas/Fort Worth International Airport (DFW).
След дерегулацията авиокомпанията продължи да расте, с акцент върху Тексас и съседните щати. По това време "любовната връзка" на авиокомпанията с Boeing 737 продължи и авиокомпанията се взе модела 737-300 самолета в средата на 80-те години, в стремеж да стане известна и извън Тексас.

През края на 80-те и през 90-те години Southwest Airlines се разраства значително, добавяйки нови самолети като Boeing 737-500 и пускайки самолети в експлоатация от дестинации, вариращи от Средния Запад до Калифорния.

Към 2000 г., Southwest Airlines нарасна до флот от над 312 самолета с твърди поръчки за над 100 самолета Boeing 737 Next Generation, с които авиокомпанията продължи да расте. Дори в света след 11 септември, Southwest Airlines продължи да е успешна и да превзема все нови и нови цели.

През 2010 г., след като отпразнува 40 години полети, Southwest Airlines обяви сливане с AirTran и интегрира тази авиокомпания в своята структура. Малко след това Southwest стан астартов клиент на Boeing 737 MAX, който сега е огромна част от плановете за флота й.

Southwest Airlines днес
След 50 години от този първи полет, Хърб Келехер, основателят на авиокомпанията, би бил невероятно горд. Екипът на Southwest Airlines е свършил невероятна работа, превеждайки авиокомпанията през кризата и сега тя напълно е зад гърба й.

Авиокомпанията е най-големият клиент на 737 MAX в световен мащаб и е най-големият оператор на Boeing 737 в света. Това е единственият тип, който авиокомпанията лети и е имала продължителна "любовна връзка" с този тип.

50 години след старта, Southwest е преживяла много. От глобална пандемия през петролни шокове до световната финансова криза и кризата след 11 септември, авиопревозвачът премина през тежки и трудни времена. Със сигурност не бе лесно пътуване, но пътуването на авиокомпанията заслужава похвала и несъмнено днес е една от най-успешните авиокомпании в света. Въпреки че има много авиокомпании, по-стари от Southwest, не само в САЩ, но и по целия свят, ефектът, който Southwest има в индустрията, е равен на подвиг.

Southwest все още има много място да расте и да се развива, а авиокомпанията да задържи нивото, когато става въпрос за позициите й в САЩ. Тя вече е най-големият вътрешен авиопревозвач, самолетите на авиокомпанията са добре разпознати на летищата в САЩ.
На 50 години Southwest Airlines се надява на още 50 години в бъдеще.

На снимките:
Southwest Airlines представи нова ливрея, докато празнува своята 50-годишнина от дейността (сн.: Southwest Airlines)
Поводът бе отбелязан с много пищност и празненства (сн.: Southwest Airlines)
Southwest Airlines предпочита специални ливреи за своите Boeing 737-700 (сн.: Vincenzo Pace | Simple Flying)
Началото на Southwest бе с Boeing 737 и тази традиция продължава, с изключение на кратък флирт с Boeing 727 (сн.: Дийн Морли чрез Flickr)
Стюардеси на Southwest Airlines през 70-те години (сн.: Southwest Airlines)
Southwest Airlines и AirTran се обединиха, след като Southwest отпразнува 40 години дейност (сн.: Southwest Airlines)
Близкото бъдеще на Southwest е свързано с Boeing 737 MAX (сн.: Getty Images)Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Southwest Airlines празнува 50 години със специална ливрея на своите самолети

ПРЕДИШНА СНИМКА 7/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка