Министър Панайотов: "Издирването на черната кутия на катастрофиралия МиГ-29А (б. н. 39) продължава"

Pan.bg 21 юни 2021 | 18:09 views (1252) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на nova.bg

Разследването за това какво точно се е случило в небето над Шабла ще приключи най-рано в средата на юли. Военният министър съобщи, че са открити нови парчета от самолета – както малки, така и големи.

„Имаме нови находки, локализирани са. Смятаме, че има надежда да открием черната кутия” сподели министърът на отбраната Георги Панайотов.

Ако кутията все пак не бъде открита, какво се е случило ще се предполага по откритите части от изтребителя.

„Ще бъдат направени заключения въз основа на находките, които са открити” обясни Панайотов.

За момента е потвърдено, че мишената, по която е стрелял майор Терзиев е падала по-бързо от предвиденото.

А до края на разследването, което трябва да приключи най-рано на 9 юли, ще продължи да се работи по всички версии. Дотогава не може да бъде изплатено и обезщетението на семейството на майор Валентин Терзиев.

„На всеки загинал български военнослужещ се полагат 2 обезщетения за всички членове на неговото семейство, включително родители. В единия случай става въпрос за 12 брутни месечни заплати за всеки член от семейството. В другия случай става дума за брутни заплати за толкова години, колкото има прослужени въпросният военнослужещ” уточни министър Панайотов.

От Нова ТВ заявиха: "Потърсихме за интервю и бригаден генерал Петьо Мирчев, който е бил директор на стрелбите на учението „Шабла 2021”. От пресцентъра на Министерство на отбраната ни отговориха, че докато продължава разследването предпочитат да не коментират".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка