МАКС 2021 - Първите договори и споразумения

Pan.bg 21 юли 2021 | 14:06 views (1637) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на aviasalon.com

Първият ден на МАКС-2021 бе отбелязан с подписването на редица споразумения за сътрудничество. По-специално, самолетът Sukhoi Superjet 100 попълни портфолиото си от поръчки:
-"ПСБ Лизинг" подписа твърд договор за доставка на 15 самолета за авиокомпания „Россия“,
-Корпорацией "Иркут" подписа меморандуми за доставка на 25 самолета с авиокомпания Red Wings, 10 с авиокомпания Azimut и 8 - с ГТЛК и авиокомпания "Аврора".
Според министъра на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров подписаните споразумения за доствака на SSJ-100 потвърждават, че самолетътт е търсен. "Паркът от граждански самолети в руските авиокомпании се обновява и е правилно, че това се прави с произведени в страната авиолайнери. Според проучването ВЦИОМ сега сред пътниците има очевидно търсене за разширят маршрутната мрежа в Русия, заобикаляйки Москва, и SSJ-100, със своите характеристики може да покрие тази нужда"заяви министърът.

Също така, Корпорацией "Иркут" и авиокомпания "Россия" подписаха меморандум за разбирателство относно въвеждането в експлоатация на самолети MC-21.

Клиентите бяха не по-малко активни в договарянето на хеликоптери на МАКС-2021.
-"ЮТэйр – вертолётные услуги" поръча 50 хеликоптера Mи-8AMT от "Вертолеты России". Доставките ще започнат през 2022 г. -"Русские вертолётные системы" наемат два хеликоптера "Ансат" от "Авиакапитал-Сервис".
-Значително събитие на МАКС-2021 бе началото на изпълнението на договора между Националната служба за санитарна авиация и "ПСБ Лизинг" за доставка на 66 санитарни хеликоптера, включително 28 Mи-8МТВ-1 и 37 "Ансат". Общата цена на сделката за доставка на 66 вертолета е 28 милиарда рубли. Срок на лизинг - 15 години.
- Ульяновская област на МАКС-2021 продължи работата по изпълнението на авиационни проекти. По този начин, съвместно с компанията "Авиакапитал-Сервиз", се планира създаването на специализирана лизингова компания в региона. На първия етап портфолиото й ще включва поне 10 хеликоптера "Ансат", Mи-8 и Mи-38 на стойност около 4 милиарда рубли. В бъдеще се очаква флотът на лизинговата компания да се разшири за сметка на самолетите MC-21-300, Sukhoi Superjet 100, Ил-114-300. Бе постигнато споразумение и за базирането в областта на самолети Ил-76 и хеликоптери на авиокомпания "Хеликс", които ще се специализират в превоза на товари в интерес на предприятията от региона.

- "Новикомбанк" подписа споразумение с концерна "Радиоелектронни технологии" за финансиране на зелени проекти, докато холдингът "Технодинамика" постигна споразумение с "Рособоронекспорт" за популяризиране на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
руски решения в областта на парашутните технологии на външните пазари.

Бизнес програмата
Стартът на бизнес програмата МАКС-2021, в рамките на която са планирани над 100 събития, бе даден на 19 юли, когато се проведе IV Евразийски аерокосмически конгрес. На неговото място бяха проведени пленарна сесия и редица конференции и кръгли маси по актуални въпроси от развитието на аерокосмическия комплекс.

Централното събитие на 20 юли бе съвещанието за гражданската авиация, председателствана от Владимир Путин.

Кръгла маса „Вътрешни цифрови технологии в авиацията и авиационната индустрия“, организирана от Министерството на промишлеността и търговията на Русия и АД „Авиасалон“, се проведе в конгресния център MAKS. Участниците бяха представени с широка гама от софтуерни продукти, предлагани от местни разработчици.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МАКС 2021 - Първите договори и споразумения

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка