Руският изтребител от шесто поколение може да получи на въоръжение лазерно оръдие

Pan.bg 04 авг 2021 | 20:48 views (2610) commentaries(0)
img
pan.bg

Изтребителят от шесто поколение, който може да се появи на въоръжението в Русия до 2035 г., за разработката на който вече е публикувана информация, може да бъде оборудван с лазерно оръдие, предназначено да унищожава наземни и въздушни цели. Разработването на съответното оръжие вече се извършва от руските учени.

В същото време, според редица предположения, перспективният изтребител-прехващач МиГ-41 може да получи и лазерно въоръжение, което също може да постъпи на въоръжение с Русия до края на това десетилетие.

Според анализаторите, новите оръжия ще имат относително къс обхват на поразяване: вероятно не повече от 15-20 километра. Като се имат предвид възможностите на това оръжие, това ще бъде напълно достатъчно да се поразяват практически всички съществуващи цели и да се атакуват наземни и морски обекти.

Между другото, Русия далеч не е единствената страна, която планира да използва лазерно оръжие на своите бойни самолети. Така, преди няколко дни стана известно, че САЩ възнамеряват да изпробват изтребител с инсталирани на него лазерни оръжия в аеродинамична тръба. Това показва, че американската страна е постигнала значителен напредък в тази посока.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка