Радар Saab Giraffe и система за управление и контрол C2 се доказаха в многонационално учение (СНИМКИ)

Pan.bg 13 сеп 2021 | 14:21 views (989) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на saab.com

Радар Giraffe 1X на Saab и система за командване и управление (C2) успешно участваха в многонационалното учение „Арктическо предизвикателство 2021“ (Arctic Challenge - ACE 21) от 7 до 18 юни 2021 г. Те оперираха заедно с повече от 70 военни самолета от 8 различни държави, които се събраха в Норвегия, Финландия и Швеция за разработване на тактики, техники и процедури за въздушен бой.

Giraffe 1X заедно с компактна мащабируема C2 система бяха използвана за сигурно планиране, наблюдение и оценка на полетите, както и за участие в учението като цяло. ACE 21 бе възможност за тестване на двете системи в условия, близки до реална оперативна среда за ПВО, както съмстно, така и срещу участващите самолети. Разширените възможности за откриване на цели на Giraffe 1X бяха доказани срещу много участващи самолети, докато способността му за бързо пренасочване на много километри демонстрира, че то йима висока жизнеспособност. Представители на шведските въоръжени сили имаха възможност да получат оперативна експозиция на двете системи по време на ACE 21.

„Нашите системи са проектирани да преодоляват трудни предизвикателства и това беше доказано по време на ACE21. Учението беше сложно и постави както Giraffe 1X, така и системата за управление и контрол в комплексна тактическа и оперативна среда. За нас беше удоволствие да получим положителна обратна връзка за ефективността на системите“ заяви Фредрик Семфорс, мениджър на програмата Surface Radar Solutions в Saab.

Giraffe 1X ще бъде изложен на изложението DSEI в Лондон (14-17 септември 2021 г.) и ще бъде разположен на Източната външна изложбена площадка върху машина Supacat Jackal. Посетителите на DSEI ще могат да видят демонстрация на живо на неговите възможности и да научат повече за него и решенията за C2 от Saab .

Giraffe 1X е малък, лек, високопроизводителен, мултимисионен, 3D радар, който позволява уникална гъвкавост и резервираност за наземна пво (GBAD) решенията и предоставя на командирите качествени данни за целта на стрелба по дронове и контрабатарейна борба, както и елиминиране на РСЗО и мини (C-RAM ) в рамките на едно решение.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Радар Saab Giraffe и система за управление и контрол C2 се доказаха в многонационално учение (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка