Kaman представи среден товарен БЛА за Корпуса на морската пехота на САЩ, който ще превозва безопасно жизнено необходими материали на големи разстояния

Pan.bg 28 сеп 2021 | 10:00 views (918) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на defenceenws.com

През септември 2021 г. Kaman представя безпилотен квадрокоптер среден клас, предназначен да реши най-голямото предизвикателство пред концепцията за експедиционни операции на Корпуса на морската пехота (КМП) - снабдяването на малки части от морската пехота, разпръснати по островните вериги.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Безпилотният летателен апарат KARGO на Kaman е проектиран от нулата през последните 9 месеца, за да отговори на нуждите на морските пехотинци за летателно средство от среден клас за безпилотни логистични системи (ULS-A) за експедиционни операции. КМП очаква те да са сърцето на техните операции в бъдеще на места като Тихия океан, Балтийско море или други оспорвани райони.

Ян Уолш, президент и главен изпълнителен директор на Kaman, заяви на 17 септември, че превозното средство ще балансира двете най-важни характеристики - далечината на полета и полезния товар. Това означава превоз на разстояние до 926 километра на 454 килограма товар. Казано на шега новият БЛА трябва да помогне на КМП да получава редовно „боб, патрони и лейкопласт“ или дори питейна вода, гориво и резервни части за малки подразделения на отдалечени места.

Kaman е компанията, която стои зад тежкия БЛА K-MAX, който осъществи операции в Афганистан през 2011 г.

„Корпусът на морската пехота бе много прогресивен, както винаги, използвайки най-новите технологии. Той транспортира с K-MAX тонове доставките на театъра на бойните действия, вместо със сухопътни конвои, податливи на обстрел или удари с ИВУ. След като активната фаза на войната в Афганистан приключи, Морската пехота заряза и двата тежки хеликоптерни БЛА, защото всъщност нямаше нужда повече от тях. 10 години по-късно се появиха нововъзникващи заплахи в Тихия океан“ сподели Уолш и добави, че заплахата от конфликт с Китай създава спешни нужди за КМП, който трябва да измисли как ще поддържат силите си в битки в толкова голямо морско пространство.

Ромин Дасмалчи, старши директор „Бизнес развитие“ в компанията, допълни, че KARGO има за цел да се „скрие на равно място“: БЛА и всички инструменти за поддръжката му се помещават в стандартен 20-футов контейнер, който може да бъде траспортиран до театъра на бойните действия с граждански кораб или самолет, чрез военен въздушен или морски транспорт, или дори на борда на военен кораб на ВМС. Само двама морски пехотинци са необходими, за да извадят БЛА от контейнера и той да е във въздуха за минути.

Текст към снимки: KARGO е квадрокоптер, предназначен да превозва стотици килограми доставки за КМП до експедиционни бази в конформни контейнери или като подкачен товар (снимки Kaman)


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Kaman представи среден товарен БЛА за Корпуса на морската пехота на САЩ, който ще превозва безопасно жизнено необходими материали на големи разстояния

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка