60 години 1-ва зенитноракетна бригада - Част 4 Показ на зенитно-ракетна техника на пл. "Ал. Невски" в София (ОГРОМНА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 окт 2021 | 15:13 views (8376) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

На 1 октомври 2021 г. в София тържестевно бе отбелязана 60-та годишнина на 1-а Зенитно-ракетна бригада и нейнения наследник 1-а Зенитно-ракетна база.

Денят започна със статичен показ на зенитно-ракетна техника на площад "Александър Невски" в центъра на София. На метри от Парламента бяха изложени транспортно зареждащи машини на ЗРК С-75М3 "Волхов", С-125М "Нева", С-200 "Вега и 2К12 "Куб", както и ПУ от ЗРК С-300ПМУ.

Гражданите и гостите от рано сутринта бяха привлечени от внушителните зелени машини, появили се в центъра на София, без да има Гергьовски парад. Идеята на 1-ва зенитно-ракетна база, ВВС и Централното военно окръжие бе да се демонстрира тази техника, която е дислоцирана в райони със закрит достъп и често остава невидима за обикновените граждани, въпреки че нейните екипажи дават дежурство 24/7 за охрана на въздушното пространство на България съвместно с изтребителната авиация, както и в Интегрираната система за ПВО на НАТО. В допълнени ебе организиран имини-кампания "Бъди войник".

Огромните машини бяха като магнит за децата, чийто родители ги бяха довели да ги видят отблизо.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


60 години 1-ва зенитноракетна бригада - Част 4 Показ на зенитно-ракетна техника на пл. "Ал. Невски" в София (ОГРОМНА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/29 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка