ЗАВЪРШИ КУРСА С РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПОЛЕТИ

Pan.bg 28 окт 2021 | 20:44 views (422) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на ВВС

За времето от 04.10. - 22.10.2021 г. по плана за двустранно военно сътрудничество със САЩ, в Базата за командване управление и наблюдение се проведе курс (US Air Force CRC course) с ръководителите на полети „Бойно управление“ (РП-БУ).
Курсът бе организиран от Офиса за военно сътрудничество (ODC) на САЩ с участието на лицензирани инструктори от ВВС на САЩ в Европа и премина в две части, теоретическа и практическа.
В теоретическата част под формата на лекции и семинари се отработиха елементи от теоретичната подготовка, като основни принципи и теория на насочването и тактики и процедури извън визуалната видимост на пилота.

Практическата част на курса се проведе на симулатор с отработване на отделни елементи по практическо управлението и ръководството на екипажите от земята, в отделни етапи на полета и най-вече свързани с бойно използване на самолет F-16.
При индивидуалните оценки, всички участващи РП-БУ покриха необходимите изискванията и получиха сертификатите за успешно завършване на курса.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка