ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО СДАВАНЕ И ПРИЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „КОМАНДИР“ НА ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА (фотогалерия)

Pan.bg 04 ное 2021 | 14:08 views (6674) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на ВВС

На 03 ноември 2021 г. се проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир” в управлението на Първа зенитно-ракетна база. Командирът на Базата полковник Валери Ценов подписа акт за сдаване на длъжността пред комисия от Командването на ВВС, с председател бригаден генерал Петьо Мирчев, с който предава командването поради напускане на армията и преминава в запаса. Постът беше приет от заместник-командира полковник Димо Илиев.
Със заповед на министъра на отбраната полковник Валери Ценов беше освободен от заеманата длъжност по негово желание. „Когато преди 31 години започвах службата си в ЗРВ не съм си и мечтал, че някога ще застана начело на войските. Всичко постигнато в периода, в който ги оглавявах, е плод на колективния труд, духа, знанията и уменията на всички вас. Благодаря ви, че заедно написахме част от историята на ЗРВ така, че да можем да се гордеем с резултатите. За тези успехи ние имахме подкрепата и доверието на командването на ВВС, които ни даваха увереност и мотивация. Убеден съм, че с настоящето командване ще продължите все така отдадено и успешно да работите за защитата на родното небе.” – заяви полковник Ценов и пожела на колегите си здраве и само поразени професионални и житейски цели.
На събитието присъства командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, представител на сектор „Зенитно-ракетни войски” на отдел „Подготовка” на Командването на ВВС, както и командирите на формированията от състава на Базата.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Генерал-майор Димитър Петров сподели, че познава и е приятел с полковник Ценов отдавна: „Неговият изключителен професионализъм и скромност са известни. Затова от една страна съм натъжен, че се разделяме с такъв стойностен командир, но и подкрепям решението му да направи избор без да е притискан от обстоятелства. Желая му здраве и сполука с това, с което се захваща извън армията. А със способния си и високомотивиран колектив, вярвам, че Зенитно-ракетната база, все така ще върви само напред и нагоре, както казваме авиаторите”.
Победи в по-нататъшния път на досегашния командир на Базата пожела и полковник Димо Илиев. Той обеща, че с колегите си ще продължат да надграждаме постигнатото до момента, да се борят за развитието на войските, за повишаването на подготовката и за така очакваното превъоръжаване. И както досега да гарантират въздушния суверенитет и стриктното и точно да изпълняват поставените задачи.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО СДАВАНЕ И ПРИЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „КОМАНДИР“ НА ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА (фотогалерия)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка