ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО И СНИМКИ: Започнаха серийните доставки на Gripen E за ВВС на Швеция и Бразилия

Pan.bg 25 ное 2021 | 10:11 views (1360) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на saab.com

https://publish.ne.cision.com/l/isptrvche/bit.ly/3DL7KO2

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На 24 ноември 2021 г. Saab проведе среща на високо ниво с властите от Бразилия и Швеция, за да представи първите 6 серийни самолета Gripen E, които напуснаха фабриката и бяха доставени на двете военновъздушни сили. Делегациите от двете страни също имаха възможност да обсъдят съвместни дейности, които ще бъдат от полза за програма Gripen.

На срещата присъстваха ген. Карлос де Алмейда Баптиста младши, командир на бразилските ВВС; ген.-майор Карл-Йохан Едстрьом, командир на шведските ВВС; Микаел Йохансон, президент и главен изпълнителен директор на Saab; и Йонас Хелм, старши вицепрезидент и ръководител на бизнес подразделението Saab Aeronautics.

„Тези доставки са важна част от укрепването на нашите способности и защитата на Швеция. JAS 39 E Gripen ще увеличи отбранителната способност на Швеция, позволявайки ни да изградим по-силни и тактически превъзходни ВВС за всяка ситуация“ сподели ген.-майор Карл-Йохан Едстрьом.

„Удоволствие е да проследим изпълнението на още една стъпка в процеса на доставка на самолета F-39 Gripen (бел. ред. бразилското значение на Gripen E), който ще доведе до развитието на бойните способности на бразилските ВВС. Този проект представлява ново технологично ниво за Бразилия и е от фундаментално значение за развитието на нашата индустриална отбранитлена база" заяви ген. Карлос де Алмейда Баптиста младши, командир на бразилските ВВС.

„Стартирането на фазата на серийната доставка с тези четири самолета за бразилските ВВС и два за шведските ВВС е изключително важно постижение за програмата Gripen. Това показва, че имаме зрял продукт и че изпълняваме договорните си задължения. Всичко това стана възможно благодарение на нашите интелигентни начини на работа, иновативни производствени технологии и тясно сътрудничество с клиентите“ заяви Микаел Йохансон, президент и главен изпълнителен директор на Saab.

По време на посещението в Saab на властите бяха представени няколко серийни и тестови самолета и те също имаха възможността да изпробват новия тренажор за мисия Gripen и да видят въздушен показ с шведски и бразилски самолети Gripen Е.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО И СНИМКИ: Започнаха серийните доставки на Gripen E за ВВС на Швеция и Бразилия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка