DRONAMICS подписа Меморандум за разбирателство със "СОФ Кънект" за демонстрацията на първия български БЛА "Черен лебед"

Pan.bg 01 дек 2021 | 06:51 views (722) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на www.dronamics.com

На 30 ноемри 2021 г. базираният във Великобритания и България разработчик и оператор на безпилотни самолети DRONAMICS и "СОФ Кънект", концесионер на летище София, обяви подписването на Меморандум за разбирателство за сътрудничество по иновационни инициативи.

Главният изпълнителен директор на "СОФ Кънект" Хесус Кабайеро и главният оперативен директор Хенинг Пфистерер подписаха споразумението със Свилен Рангелов, изпълнителен директор и съосновател и Константин Рангелов, технически директор и съосновател на DRONAMICS.

Двете компании ще си сътрудничат за предстоящото глобално представяне на първия екземпляр на пълномащабния безпилотен дрон Black Swan ("Черен лебед"). Събитието е планирано да се проведе на летище София, където екипът на DRONAMICS ще представи на света първия произведен в България БЛА, който планира да използва в световен мащаб.

Меморандумът също така предвижда сътрудничество при демонстрационни полети и изпитания на логистичната услуга с доставка в същия ден с „Черния лебед“ от летище София, както и да се проучат допълнителни възможности за разширяване на текущите производствени и тестови мощности на DRONAMICS с достъп до територията на летището.

„В момента по-голямата част от екипа на DRONAMICS е базирана в България и ние сме изключително щастливи да намерим страхотни партньори за сътрудничество като "СОФ Кънект", за да покажем този толкова важен етап не само за нас, но и за българския авиационен сектор. Нашите глобални амбиции са обвързани с развитието на силно научно-изследователско и развойно ядро, базирано в София, и това партньорство е чудесна възможност за нас” заяви Свилен Рангелов, изпълнителен директор на DRONAMICS.

„Екипът на DRONAMICS е отличен пример за иновативна компания, работеща в тясно сътрудничество с Летище София. Ето защо за нас е много важно да подкрепяме и насърчаваме развитието на авиационни технологии на бъдещето. Изключително щастливи сме да бъдем домакини на представянето на първия дрон "Черен лебед", създаден от българи“ сподели Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на "СОФ Кънект".

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка