Новият италиански национален авиопревозвач ITA Airways поръча 28 самолета Airbus A220, A320neo и A330neo

Pan.bg 02 дек 2021 | 13:57 views (450) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 1 декември 2021 г. в Тулуза (Франция) ITA Airways, новият национален авиопревозвач на Италия, потвърди поръчката си към Airbus за 28 самолета - 7 A220, 11 A320neo и 10 A330neo, най-новата версия на най-популярния широкофюзелажен самолет A330. Поръчката потвърждава Меморандума за разбирателство, обявен на 30 септември 2021 г. В допълнение, авиокомпанията ще преследва плановете си за лизинг на A350, за да продължи модернизацията на флота си.

„Днес стратегическото партньорство с Airbus направи важна стъпка напред с финализирането на поръчката, която обявихме през септември. В допълнение към това споразумение се появиха възможности за по-нататъшно сътрудничество, по-специално по отношение на технологичното развитие в авиационния сектор и цифровизацията, където Airbus е лидер на пазара. Всичко това е част от действията за постигане на нашите цели за екологична устойчивост“ заяви Алфредо Алтавила, изпълнителен президент на ITA Airways.

"Много сме горди да си партнираме с ITA Airways в изграждането на нейното дългосрочно бъдеще с най-ефективните самолети Airbus с най-новите технологии. Това споразумение подкрепя бизнес целите на ITA Airways за развитие на мрежата си в Европа и в международен план по най-устойчивия начин" сподели Кристиан Шерер, главен търговски директор на Airbus и ръководител на Airbus International.

Новите самолети на Airbus ще разширят първоначалния флот на ITA Airways с ново поколение самолети с по-добри екологични характеристики, оборудвани с най-новите технологии и най-съвременни кабини, за да гарантират максимална оперативна ефективност за авиокомпанията и най-добър комфорт за пътниците.

A220 е единственият самолет, специално създаден за пазара със 100-150 места и обединява най-съвременна аеродинамика, модерни материали и най-новото поколение редукторни турбовентилаторни двигатели на Pratt & Whitney. С далечина на полета до 6390 km, A220 дава на авиокомпаниите допълнителна оперативна гъвкавост. A220 осигурява до 25% по-ниско разход на гориво и CO2 емисии на седалка в сравнение със самолети от предишно поколение и 50% по-ниски емисии на NOx от индустриалните стандарти. В допълнение, шумовият отпечатък на самолета е намален с 50% в сравнение със самолетите от предишното поколение, което прави A220 добър съсед на живущите около летищата.

Семейството A320neo е най-успешното моделно семейство самолети досега и показва 99,7% степен на оперативна надеждност. A320neo осигурява на операторите 20% намаление на разхода на гориво и емисиите на CO2. Семейството A320neo включва най-новите технологии, включително двигатели от ново поколение и аеродинамични наставки на крилата Sharklet. Семейството A320neo предлага несравнимо удобство във всички класове и 18-инчови широки седалки на Airbus в икономична класа като стандарт.

Airbus A330neo е истински самолет от ново поколение, базиран на функции, популярни от семейството A330 и разработени за най-новите технологии на A350. Оборудван със завладяваща кабина Airspace, A330neo предлага уникално изживяване на пътниците с най-новото поколение развлекателни системи и свързаност по време на полет. Задвижван от най-новите двигатели Rolls-Royce Trent 7000 и с ново крило с увеличен размах и вдъхновено от A350, A330neo също така осигурява безпрецедентно ниво на ефективност - с 25% по-нисък разход на гориво на седалка в сравнение с конкурентите от предишното поколение. Благодарение на персонализирания си среден капацитет и отличната си гъвкавост на обхвата, A330neo се счита за идеалния самолет за подкрепа на оператори при тяхното възстановяване след COVID-19.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка