ПОЛКОВНИК ХРИСТО ГАНЕЦОВСКИ - КОМАНДИРЪТ НА БКУН КЪМ ВВС НАВЪРШИ 55 ГОДИНИ, 40 ОТ КОИТО В СЛУЖБА НА РОДИНАТА

Pan.bg 07 яну 2022 | 12:47 views (4736) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ наВВС


На 6 януари 2022 г. командирът на Базата за командване, управление и наблюдение (БКУН), полковник Христо ГАНЕЦОВСКИ, навърши 55 години.
Кариерата си като военнослужещ започва през 1982 г. Средното си образование завършва в ССВВУ “Г. Бенковски” – Д. Митрополия през 1986 г. по специалност “Експлоатация и ремонт на летателните апарати”. През 1992 г. завършва с отличен успех ВВВУ “Г. Бенковски” – Д. Митрополия, като пилот-инженер за ВВС и е назначен като пилот-изтребител във 2-ра изтребителна авиобаза – Габровница.
Преминал през всички основни командни длъжности за летателния състав от ВВС, като през 1995 г. е бил назначен за командир на летателна ескадрила.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

ВА “Г.С Раковски” завършва през 2002 г. и до 2013 г. е на различни щабни длъжности в кПВО и КВВС, свързани с организацията и контрола на летателната работа.
Полковник Ганецовски е сертифициран оценител в област “Операции” по програма TACEVAL.
В работните органи на НАТО е бил национален представител в Комитета по ПВО и ПРО и Направляващия комитет по Командване и управление.
През 2014 г. след дипломиране във факултет „Национална сигурност и отбрана“ на ВА “Г.С Раковски” е назначен като зам.-командир на Базата за командване, управление и наблюдение, а от 10 май 2018 г. e командир на БКУН.
При стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, беше проведена церемония по отбелязване празника на юбиляра.
На мероприятието присъстваха командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, офицери от командването на ВВС, командирите на първа зенитно-ракетна база и базата за логистична поддръжка, военнослужещи и цивилни служители от БКУН.
Командирът на българските Военновъздушни сили, генерал-майор Петров, благодари на полковник Ганецовски за неизчерпаемата енергия, богатия практически опит, отговорността и високия професионализъм, който проявява в работата си и връчи предметни подаръци.
Началникът на щаба на БКУН, прочете поздравителни адреси от името на командването и личния състав на базата, от началника на ВА „Г.С.Раковски“, командирите на 24-та авиобаза, 1-ва ЗРБ и БЛП, след което връчи подаръци на рожденика.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПОЛКОВНИК ХРИСТО ГАНЕЦОВСКИ - КОМАНДИРЪТ НА БКУН КЪМ ВВС НАВЪРШИ 55 ГОДИНИ, 40 ОТ КОИТО В СЛУЖБА НА РОДИНАТА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка