ГАЛЕРИЯ: 16-ТА АВИАЦИОННА БАЗА С ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА 2021 ГОДИНА

Pan.bg 14 яну 2022 | 01:52 views (566) commentaries(0)
img
Pan.bg
ВО НА ВВС

Днес на летище Враждебна се проведе годишен анализ на дейността на 16-та авиационна база от състава на Военновъздушните сили за 2021 г. Мероприятието се проведе в присъствие на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров.

В анализа командирът на 16-та авиационна база полковник Филип Ангелов подчерта, че 2021 г. беше изпълнена с присъщите за базата динамика и множество предизвикателства във всички направления от дейността ѝ, съобщават от ВВС. Година, в която цялостната дейност беше провеждана в сложна обстановка, възникнала от бързото разпространение на Covid-19. Усилията на Командването на авиобазата бяха насочени за решаване на основните задачи на формированието: носене на дежурство за АСО и изпълнение на задачи за нуждите на Министерство на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи; поддържане на подготовката на летателен състав, летящ на самолет C-27J Spartan, поддържане на подготовката на летателен състав, летящ на самолети C-27J, PC-12, L-410UPV и Ан-2Т; приучване на млад летателен състав на самолети L-410UPV и РС-12; поддържане на подготовката на летателен състав, летящ на самолет Ан-2Т ДПСМУ и НПМУ, както и усъвършенстване на подготовката и присвояване на по-висока степен на класна специалност на командири на екипажи, помощник - командири на екипажи и членове на екипажи.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


image


През изминалата година личен състав и техника от авиобазата взеха участие в голям брой национални и международни тренировки и учения – съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2021”, съвместното българо-румънско учение Blue Bridge 2021, летателна тренировка Eurоpean Spartan Еxercise 2021, както и в ТУБС „ШАБЛА-2021”. Осигуряваха парашутни скокове за сертифициране на тактическа група от Съвместно командване на специалните операции и на парашутни скокове за нуждите на парашутисти от ВВС, СКСО, ВМФ и НВУ. Бяха проведени и съвместни тренировки със звеното за медицинска евакуация към ВМА. Полковник Ангелов благодари на личния състав за положените усилия при решаване на поставените задачи и изрази увереността си, че авиобазата ще се справи успешно и с предстоящите задачи, въпреки всички предизвикателства и епидемиологичната обстановка в страната.

image

От своя страна командирът на ВВС генерал-майор Петров използва възможността даде високата си оценка към Командването на авиобазата и да благодари за положените усилия от личния състав, като подчерта, че именно военнослужещите и цивилните служители стоят в основата на всички успешно реализирани задачи.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: 16-ТА АВИАЦИОННА БАЗА С ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА 2021 ГОДИНА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка