Boeing разширява партньорствата с германската индустрия за F/A-18 Super Hornet и EA-18G Growler

Pan.bg 14 яну 2022 | 08:36 views (423) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 12 януари 2022 г. Boeing обяви разширяването на стратегията си за индустриално партньорство в Германия в подкрепа на предлагането на F/A-18 Super Hornet и EA-18G Growler на германските ВВС. Искането за информация (RfI) бе изпратена до повече от 10 германски компании за получаване на оферти.

Германските индустриални партньори ще играят важна роля в осигуряването на поддържащо оборудване, логистика и цялостна поддръжка, резервни части, местни програми за поддържане, обучение и други подходящи решения за поддръжка и основен ремонт за потенциалния флот на Германия от F/A-18 Super Hornet и EA-18G Growler. Германската индустрия също така ще има възможност да участва в разработването на следващото поколение средства за заглушаване за EA-18G Growler.

RfI е първата стъпка към инвестиране в Германия на стойност приблизително 3,5 млрд. евро през целия жизнен цикъл на програмите и ще допринесат за допълнителни икономически възможности и стойност за германската икономика с развитието на програмите.

„Германия е дом на изключителен аерокосмически опит и иновации и с нетърпение очакваме да разширим партньорствата си на местно ниво за евентуалния германския флот от F/A-18 Super Hornet и EA-18G Growler. С тази стратегия за разширяване на партньорите ние полагаме основата за нови бизнес възможности за водещите германски компании от индустрията, висококвалифицирани нови работни места и дългосрочен икономически растеж“ заяви д-р Михаел Хайдингер, президент на Boeing Германия, Централна и Източна Европа, Бенелюкс и скандинавските страни.

F/A-18 Super Hornet Block III предоставя усъвършенствани, доказани възможности, както и нисък жизнен цикъл и разходи за придобиване, идеално пригодени за отговаряне на изискванията на изтребителите на Германия, включително ангажиментите с двойни способности към НАТО.

С най-ниските оперативни разходи от всички произвеждани тактически самолети в САЩ (19 500 щатски долара / 17 000 евро на полетен час, източник: US DoD Special Acquisition Report), съчетани с ниски разходи за доставка, F/A-18 Super Hornet Block III спестява милиарди евро за цялата си жизнен цикъл от 10 000+ летателни часа. Това прави Super Hornet най-изгодното решение за германското Luftwaffe.

EA-18G Growler осигурява пълна защита радио-спектър, заглушаване на радари и нарушаване на комуникациите, а комбинацията от Super Hornet Block III и EA-18G Growler ще даде на Luftwaffe несравнима способност при мисии „въздух-въздух“ и „въздух-земя“. Това бе демонстрирано през последните 15 години, тъй като EA-18G Growler бе приет в страни от целия свят в подкрепа на всички основни и бързи действия за реакция. Пет ескадрили EA-18G Growler уникално поддържат операциите на ВВС на САЩ и ВМС на САЩ.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка