Започна предислакация на С-400 "Триумф" от Русия в Беларус

Pan.bg 21 яну 2022 | 07:44 views (851) commentaries(0)
img
пан.бг
Започна предислакация на С-400 "Триумф" от Русия в Беларус


След като пристигнат на местата за изпълнение на учебни задачи, руските военни ще оборудват позиции и ще заемат бойно дежурство

Два дивизиона зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф" започнаха предислокация в Беларус, където ще заемат учебно-бойно дежурство в рамките на проверка на силите за реакция на съюзната държава. Това съобщиха пред журналисти в руското министерство на отбраната.

„Два дивизиона от зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“ от формированието на ВВС и ПВО на Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реагиране на съюзната държава, преминаха към сборния пункт в Хабаровска територия. Подразделенията за противовъздушна отбрана ще се изнасят комбинирано с железопътния транспорт и самостоятелно до непознатите полигони на Република Беларус“, казаха от военното ведомство.

Според министерството, след като пристигнат на учебните площадки, руските военнослужещи ще оборудват позиции и „заемат бойно дежурство по противовъздушна отбрана като част от Единната регионална система за противовъздушна отбрана на Беларус и Русия“.

Както по-рано казаха в министерството, проверката ще се проведе на два етапа. На първия етап до 9 февруари ще бъде извършено възможно най-скоро преразпределението и създаването на групировки войски на територията на Беларус, охраната и отбраната на важни държавни и военни съоръжения, охраната на държавната граница в въздушното пространство ще бъде организирано.

Ще се проведе и проверка на готовността и способността на дежурните сили и средства за ПВО да изпълняват задачи за прикриване на важни обекти на територията на републиката.

По време на втория етап на проверката, от 10 до 20 февруари, ще се проведе съвместно учение „Съюзническа решимост – 2022“, в рамките на което се разглеждат въпроси за потискане и отблъскване на външна агресия, както и противодействие на тероризма и защита на интересите на Съюза . Според Министерството на отбраната по време на ученията ще бъдат предприети мерки за засилване на охраната на държавната граница за предотвратяване на проникването на въоръжени групировки бойци, за блокиране на каналите за доставка на оръжие и боеприпаси, както и за претърсване , блокиране и унищожаване на незаконни въоръжени формирования и диверсионно-разузнавателни групи на противника. Практическите действия на войските ще се проведат на полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брест и Осиповичски и летищата Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулищи.


източник

ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка