Руски истребители Су-35С се пребазират в Белорусия

Pan.bg 26 яну 2022 | 05:45 views (680) commentaries(0)
img
пан.бг


Руските изтребители Су-35С ще бъдат преместени в Беларус
По време на полета екипажите извършват междинни кацания на летищата на Централния и Западния военен окръг за подготовка за следващия полетМногоцелеви изтребители Су-35С на ВВС на Русия се преместват в Беларус в рамките на проверка на силите за реакция на Съюза. Това съобщиха журналисти в Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Екипажите на многоцелевите изтребители Су-35С от Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реагиране на съюзната държава, продължават да се пребазират на летища в Беларус“, съобщиха от военното ведомство.

Според министерството по време на полета екипажите извършват междинни кацания на летищата на Централния и Западния военен окръг за подготовка за следващия полет и почивка на екипажите.

Отбелязва се, че маршрутите на полети на многофункционалните изтребители са внимателно разработени от авиационни навигатори и отчитат възможностите за максимален непрекъснат полет на самолетите, както и метеорологичните условия по целия маршрут.

„След пристигане на летищата на Република Беларус екипажите на многофункционалните изтребители Су-35С ще поемат бойно дежурство за противовъздушна отбрана като част от проверката на функционирането на единната система за противовъздушна отбрана на Съюза“, съобщиха от министерството. .
Проверка на силите за реагиране на съюзната държаваКакто по-рано съобщиха в министерството, проверката ще се проведе на два етапа. На първия етап до 9 февруари ще бъде извършено възможно най-скоро преразпределението и създаването на групировки войски на територията на Беларус, охраната и отбраната на важни държавни и военни съоръжения, охраната на държавната граница в въздушното пространство също ще бъдат организирани.

Ще се проведе и проверка на готовността и способността на дежурните сили и средства за ПВО да изпълняват задачи за прикриване на важни обекти на територията на републиката.

По време на втория етап на проверката, от 10 до 20 февруари, ще се проведе съвместно учение „Съюзническа решимост – 2022“, в рамките на което се разглеждат въпроси за потискане и отблъскване на външна агресия, както и противодействие на тероризма и защита на интересите на Съюза.


Според Министерството на отбраната по време на ученията ще бъдат предприети мерки за засилване на охраната на държавната граница за предотвратяване на проникването на въоръжени групировки бойци, за блокиране на каналите за доставка на оръжие и боеприпаси, както и за претърсване. , ще се блокират и унищожават незаконни въоръжени формирования и диверсионно-разузнавателни групи на противника.

Практическите действия на войските ще се проведат на полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брест и Осиповичски и летищата Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулищи.

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка