Тайванската China Airlines и Boeing подписаха договор за 4 карго самолета Boeing 777

Pan.bg 28 яну 2022 | 17:14 views (486) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 27 януари 2022 г. в Сиатъл Boeing и China Airlines обявиха, че авиопревозвачът на Тайван е поръчал 4 карго самолета Boeing777 Freighter, добавяйки към своя обширен флот от самолети Boeing. Оценена на 1,4 милиарда долара по каталожни цени, поръчката ще позволи на авиокомпанията да „улови“ новите пазарни възможности, тъй като глобалното търсене на въздушни товари продължава да расте.

„777 Freighter изигра критична роля в усилията ни да поддържаме рентабилността по време на пандемията и тези допълнителни самолети ще бъдат неразделна част от нашата дългосрочна стратегия за растеж. Развълнувани сме да добавим още карго самолети 777 поради тяхната оперативна ефективност и надеждност. Нашата програма за модернизация на флота ще ни позволи да доставяме добавена стойност на нашите клиенти, особено след като глобалната верига за доставки продължава да се развива“ заяви председателят на China Airlines Хсие Су-Чиен.

777 Freighter е най-големият и най-способен двигателен карго самолет. Той има далечина на полета от 9200 km с максимален полезен товар от 102 t, като същевременно допринася за 17% намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите на тон в сравнение със самолети от предишно поколение. В допълнение, 777F ще позволи на China Airlines да прави по-малко спирки по маршрути на дълги разстояния, като допълнително ще намали свързаните с тях такси за кацане и ще доведе до най-ниските разходи за пътуване на всеки голям товарен превозвач.

„Развълнувани сме, че China Airlines отново избра 777 Freighter да служи като гръбнака на своя флот за въздушни товари от световна класа“ сподели Ихсане Мунир, старши вицепрезидент „Търговски продажби и маркетинг“. „Водещите на пазара възможности на 777 Freighter осигуряват добавен капацитет, подобрена ефективност и по-голяма стойност за клиентите на China Airlines, позволявайки на превозвача да посрещне търсенето на въздушни товари и да се позиционира за дългосрочен растеж“.

През 2021 г. приходите от превод на въздушни товари на China Airlines са нараснали със 186% спрямо 2019 г., което почти балансира 96% спад в приходите от пътници. Миналата година China Airlines Cargo записа най-добрата година в своята история – над 3,6 милиарда щатски долара приходи – чрез използване на съществуващия си флот от 18 747-400 и 3 777. С тези 3 самолета 777 Freighter, които вече са поръчани, 777 Freighter на China Airlines е идеалното допълнение към съществуващия флот 747-400 Freighter на авиокомпанията, безпроблемно побирайки палети с височина 3 метра и увеличавайки максимална гъвкавост за въздушни товарни операции.

Текстf под снимка: 777F в полет (сн.: Boeing)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка