ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН ПО ЛИДЕРСКА ПОДГОТОВКА СЕ ПРОВЕДЕ В 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА

Pan.bg 12 май 2022 | 14:47 views (462) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: ИЦ на ВВС


В 12-та авиационна база – Долна Митрополия се проведе тренировъчен ден, в който бяха изпълнени задачи по лидерска подготовка със специализантите от курса за длъжностна квалификация „Младши сержант – първи модул”.
Методически ръководител на занятието бе сержант Мирослав Аладжов – инструктор по общовойскова подготовка, администрация и логистика в „Център за подготовка и обучение”.

✔Учебните цели на тренировката са обучаемите да придобият необходимите практически знания и умения за взаимодействие в група, да се наблюдават индивидуалните стилове за справяне с поставената задача, вземане на групово решение, съставяне на план за действие, както и да се повиши тяхната психическа и волева устойчивост и физическа натренираност.
????‍♂️????‍♂️Сформирани бяха два отбора, които бяха екипирани съобразно с предстоящите изпитания. Първото предизвикателство бе изпълнение на лидерска задача „Шишмановите войници”. Сержант Аладжов разясни зададената имитационна ситуация – отделението е попаднало в опасен участък. Зрението на войниците е увредено, затова те са със завързани очи. Само командирът на отделение вижда и неговата задача е да преведе своите подчинени през трасето с препятствия, давайки словесни указания.
????????Втората задача бе откриване и сглобяване на АК-7,62 мм и ПМ. На определеното за занятието място бяха разпръснати части от пистолет „Макаров” и АК-7,62 мм., които обучаемите трябва да открият и след това да сглобят. Сложността на задачата бе повишена с условието, че участниците са със завързани очи и трябва да работят по двойки. Въпреки сложната ситуация, специализантите се справиха отлично и оръжията бяха сглобени в рамките на зададеното време.
✔✔След всяко изпълнено упражнение динамиката и емоцията на тренировката набираха все по-голяма сила. Третата задача, с която отборите се справиха бе построяването на „Най-дългата линия”. За целта те имаха право да използват единствено наличната си екипировка. Последната за деня задача бе „Слушай гласа”. Условието в нея бе командирът на отбора да преведе през трасе с препятствия своя подчинен, който е със завързани очи. Задачата на противниковия отбор бе да усложнява обстановката като дава грешни напътствия. От обучаемия се изискваше пълна концентрация, за да се абстрахира от обкръжаващата го среда и да може да разпознава само гласа и указанията на своя командир.
????Занятието завърши с авиационен поздрав, изпълнен със самолет РС-9М. Командирът на 12-та авиационна база – полковник Петър Банков даде положителна оценка за организацията и изпълнението на тренировката. Той поздрави специализантите и техните ръководители за отличното представяне и проявена отговорност към учебния процес.

image
image
image
image
image
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка