Пентагонът възнамерява да изясни произхода на НЛО и възможните заплахи за националната сигурност

Pan.bg 18 май 2022 | 10:11 views (578) commentaries(0)
img
pan.bg

Главната задача на изучаването на неидентифицирани въздушни явления е да се елиминират възможни заплахи за националната сигурност, заявиха представители на военното разузнаване на САЩ на изслушване в Конгреса.

Министерството на отбраната на САЩ ще разследва произхода на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), заявиха висши служители на военното разузнаване на САЩ във вторник, 17 май. Заместник-министърът на отбраната за разузнаването Роналд Малтри и заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей говориха пред Комисията по разузнаването на Камарата на представителите в рамките на първото изслушване в Конгреса за НЛО от 50 години.

На изслушването беше обсъден доклад, съставен на базата на докладите на американски военни пилоти, публикуван преди почти година. Той предоставя информация за повече от 140 случая на неидентифицирани въздушни явления, регистрирани от 2004 г. насам.

През последните 20 години в небето са регистрирани все по-голям брой НЛО, заяви представителят на Пентагона по време на изслушване в Конгреса. „От началото на 2000-те години наблюдаваме увеличаване на броя на несанкционирани и/или неидентифицирани самолети или обекти в контролирани военни тренировъчни зони и в друго специално въздушно пространство“, каза Брей.

Все още няма потвърждение за извънземен живот

Тези материали по никакъв начин не показват извънземен произход на тези явления, обясняват Малтри и Брей. Някои случаи обаче, според тях, не могат да бъдат обяснени. Основната задача на изучаването на тези явления е премахването на възможни заплахи за националната сигурност. Зад летящите обекти, както беше отбелязано, може да стоят нови разработки от Китай, Русия или частни компании, както и тайни проекти на правителството на САЩ.

Служители на военното разузнаване на САЩ заявиха, че Пентагонът възнамерява да премахне стигматизацията, свързана с НЛО, като насърчи пилотите да докладват за такива наблюдения.

Източник: dw.com Снимка: static.dw.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка