Представителният духов оркестър на ВВСще вземе участие в отпразнуването в град Пловдив на 24 май

Pan.bg 19 май 2022 | 08:50 views (308) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на ВВС


Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили ще вземе участие в отпразнуването в град Пловдив на един от най-светлите български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската писменост.
Концертът ще се състои на 24 май, с начален час 10:30, на площад „Римски стадион“.

Представителният духов оркестър на ВВС на Република България е сформиран през 2000 година, със заповед на Командира на корпус тактическа авиация с постоянна дислокация в Пловдив. От 2012 година е част от състава на 3-та авиационна база Граф Игнатиево. Оркестърът участва в церемонии по посрещане на държавни и военни делегации, ритуали, провеждащи се в чест на национални и официални празници, учения и тренировки. Богатият на музикални жанрове репертоар печели публиката като съчетава традиции и съвременност.

Представителният духов оркестър на ВВС е оркестърът с най-младите оркестранти в Българската армия. Негов диригент е майор Михаил Младенов. Награждаван е с множество дипломи от международни фестивали и грамоти за постигнати високи успехи в служебната дейност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка