СВ на САЩ възложи договор на Airbus за логистична подкрепа за вертолетите UH-72 Lakota

Pan.bg 25 май 2022 | 10:16 views (355) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 23 май 2022 г. Airbus подписа последващ договор за логистична поддръжка на изпълнители (CLS) със СВ на САЩ за предоставяне на резервни части, материали и инженерна поддръжка за целия флот от вертолети UH-72A и UH-72B Lakotaq състоящ се от 482 многоцелеви и учебни машини.

Договорът включва 6-месечна база и опции за 4,5 години, с потенциална обща стойност от повече от 1,5 млрд. долара. Airbus ще осигури поддръжка в 67 обекта където се експлоатират вертолетите UH-72 Lakota в САЩ и в чужбина. Това включва бази на Националната гвардия в 43 щата и учебния център Форт Рукър в Алабама, където UH-72A изпълнява мисията Initial Entry Rotary Wing (IERW).

Договорът CLS със СВ на САЩ е най-големият договор за поддръжка на хеликоптери, базиран на производителност, управляван от Airbus в световен мащаб.

„Airbus предоставя изключителни продукти и услуги за поддръжка на UH-72A в продължение на почти две десетилетия. Този договор подчертава доверието на армията в способностите на вертолета и с нетърпение очакваме продължаващата подкрепа, която този договор предоставя на флота UH-72“ сподели полк. Калвин Лейн, ръководител на проекта в СВ на САЩ.

„За нас е чест да удължим отношенията си със СВ на САЩ за още 5 години. Airbus продължава да доказва своя ангажимент да предоставя висококачествени платформи и изключителна подкрепа на мъжете и жените, които управляват тези изключителни вертолети. Гордеем се с нашия повече от 15-годишен опит за предоставяне на отлично обслужване и се надявам да продължим това партньорство за много години напред “ заяви Скот Тумпак, вицепрезидент на подразделението „Военни хеликоптери“ в Airbus USA.

UH-72B се произвежда в завода на Airbus в Кълъмбъс (Мисисипи), докато логистиката се управлява от съоръжението в Далас (Тексас). Работната сила, поддържаща тези платформи, е от приблизително 40% ветерани от американските Въоръжени сили.

Армията на САЩ използва моделите UH-72A и UH-72B за изпълнение на различни мисии, включително мисии за борба с наркотиците и охрана на югозападна граница от Националната гвардия на СВ.

Миналата година флотът на UH-72 Lakota надхвърли границата от 1 милион летателни часа, около 15 години след като първият UH-72A Lakota бе приет за експлоатация от СВ на САЩ. Платформата Lakota е високоспособен двудвигателен вертолет с модерни „стъклена“ кабина, управление на полета и навигационни системи. Lakota остава най-евтиният двудвигателен хеликоптер на СВ на САЩ като цена за закупуване, притежаване и експлоатация.

Договорът ще се управлява от Airbus U.S. Space & Defense със седалище в Арлингтън (Вирджиния). Работейки в рамките на специално споразумение за сигурност, Airbus U.S. Space & Defense, Inc предлага модерни решения, за да отговори на най-сложните изисквания за отбрана, сигурност, пространство и разузнаване на САЩ. Дългогодишен партньор на правителството на САЩ, Airbus USA използва решения от световна класа за сателити, лазерна комуникация, вертолети и самолети, за да помогне на своите клиенти, фокусирани върху националната сигурност, да изпълнят своите мисии.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка